Hlavní navigace

Názor k článku Dal Apple Intelu košem kvůli zabugovanosti procesorů Skylake? Nejspíš to bylo vedlejší od HWSpeedy - "Přechod společnosti Apple na vlastní procesorová řešení u...

  • 29. 6. 2020 23:00

    HWSpeedy

    "Přechod společnosti Apple na vlastní procesorová řešení u méně výkonných Mac počítačů byl v minulých dnech oficiálně potvrzen. François Piednoël, jeden z velmi známých a dnes už bývalých hlavních procesorových inženýrů společnosti Intel přichází s vysvětlením situace. Apple by dost možná ani takový zásadní zájem investovat do vlastního procesorového řešení neměl, kdyby Intel měl a dodával pořádné procesory.

    Podle jeho slov, v době, kdy u společnosti Intel pracoval, si Apple opakovaně výrazně stěžoval na problémy architektury SKYLAKE už od roku 2015. Apple byl prý vůbec nejvíce nespokojený partner Intelu. François Piednoël, který dnes už u Intelu nepracuje, a tak může mluvit otevřeně, na rovinu přiznává, že kvalita SKYLAKE procesorů byla problém a firma o tom velmi dobře věděla. Byly podle jeho vyjádření na rovinu velmi špatné a Apple prý musel Intel přímo nenávidět."