Hlavní navigace

Dva nové Android telefony od Lenova pro čínský trh

29. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Lenovo včera představila několik nových produktů, mezi nimiž se nachází také dva nové telefony vybavené operačním systémem Android od Google. Jde o LePhone S2 a LePhone S760. Právě čínský trh, pro který jsou v tento okamžik oba modely určeny, se těší velkému zájmu mobilních zařízení s Androidem (tedy nejenom telefonů, ty ale pro tuto chvíli převažují).

Lenovo LePhone S2

LePhone S2 je 3,8 palcový telefon vybaven technologií WCDMA. Se svým 1,4 GHz jednojádrovým procesorem zapadá spíše do střední třídy, společně s Androidem 2.3.4. Objevit by se měl ve dvou verzích, 512 MB RAM a 8 GB ROM, případně rozšířená verze s dvojnásobnými hodnotami operační a interní paměti. Obě varianty se pyšní 8Mpx fotoaparátem a citelně menší hmotností, než jejich předchůdci - pouze 120 g.

Lenovo LePhone S760

LePhone S760 je vybaven AMOLED displejem (displej s aktivní matricí), 1 GHz procesorem, 512 MB operační paměti RAM, 5Mpx fotoaparátem a systémem Android, tentokrát ve verzi 2.3.5. Telefon je na první pohled velmi podobný modelu S2. Ceny ani jednoho představeného telefonu nebyly zatím stanoveny, dá se ale očekávat, že se objeví na čínském trhu koncem prosince.

Zdroj: Engadget