Hlavní navigace

Dva prototypy herního notebooku Razer Blade ukradeny

15. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

O chystaném herním notebooku Razer Blade jsme vás už před pár měsíci informovali. Nyní vám nepřinášíme žádné novinky ohledně uvedení na trh ani nic podobného na co byste byli zvyklí, ale poněkud nezvyklou zprávu. Dva z prototypů se totiž během prvního listopadového víkendu ztratily z vývojových kanceláří Razeru v San Franciscu.

Razer poté na Facebooku vydal následující prohlášení:

Over the weekend of 11/4/11, we had a break-in at one of our Razer offices. Two Razer Blade prototypes were stolen from our Bay area R&D lab.
As you can imagine, the return of these prototype units is very important to the company. We have already reported this to the authorities who are working closely with us on this matter.
We take this act of theft seriously and would like to appeal for its return and discourage anyone from buying the Razer Blade prototypes from the perpetrators, whether online or otherwise, as they are stolen property.
We appreciate any and all information anyone may have on the incident. Please contact us at cult@razerzone.com if you have any information.

 

Překlad:

Během prvního listopadového víkendu se nám někdo vloupal do jedné z našich kanceláří. Z naší vývojové laboratoře v Bay Area (metropolitní oblast v San Franciscu v Kalifornii, USA) se ztratily dva prototypy Razeru Blade.
Jak si jistě dokážete představit, návrat těchto počítačů je pro naši společnost velmi důležitý. Vše jsme již nahlásili policii a úzce s ní spolupracujeme.
Bereme tuto krádež velmi vážně a rádi bychom apelovali na vrácení notebooků a varovali každého před nákupem prototypů od zlodějů, ať už online či jinak, neboť se jedná o ukradený majetek.
Oceníme jakékoliv informace ohledně incidentu. Prosíme, kontaktujte nás na cult@razerzone.com, pokud nějaké máte.

 

KL24

Krádeže prototypů výpočetní techniky nejsou příliš obvyklé, častěji se setkáváme s úniky informací či fotografií připravovaných produktů. Nemáme žádné informace ohledně dalšího postupu vyšetřování, ale alespoň z našeho pohledu to vypadá, že Razer poněkud podcenil zabezpečení. Je také dost dobře možné, že zloději ani netuší, co to vlastně mají v rukou; krádež na objednávku by u relativně malé firmy byla docela zvláštní. Uvidíme, jak se kauza dále vyvine.

Zdroje: 1 / 2 / 3

Byl pro vás článek přínosný?