Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Dvanáctijádro Intel Core i9 vyjde za týden, osmnáctijádrové Core i9-7980XE 18. října. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 5. 8. 2017 11:01

    Radek Holeček

    Warda:
    Kecáte nesmyly. AMD tu teď 6 let nemělo nic a světe div se, i5 za 10k nebyla. Tak proč tvrdíte opak? A o tom, že je AMD zlé a špatné, neříkám ani slovo. Jen zpochybňuju jejich úsudek o tom, co jim vydělá peníze a co ne. A finanční výsledky to potvrzují. Ryzeny uvedli v březnu. A jaký měli zisk za 2Q, kdy už se Ryzeny vesele prodávaly? Žádný. Myslíte, že je zachrnání TR, kterých se prodá ještě řádově méně? Dost pochybuju. Je by zachránil nějaký čip, který by šel do notebooků a prodával se po milionech. Je paradox, že právě na ty mobilní čipy je zaměřen ten výrobní proces, který oni aplikují na ta stolní CPU. Jenže než oni nějaký mobilní čip (postavený na Ryzenu) uvedou, vyrukuje Intel s 10nm mobilními čipy, takže opět dojde k tomu, že AMD přijde s křížkem po funuse a zase nebude žádný zisk.
    Ono o tom to je. Prodávat pod cenou a generovat ztrátu, to umí každý hlupák. Ale je to něco, co si ani ten největší hlupák nemůže dovolit věčně.