Hlavní navigace

Dynabook Qosmio T851: vstupte do 3D světa bez brýlí

22. 4. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na našem webu jsme v tomto článku psali o 3D notebooku Sony VAIO F, který byl nedávno uvedený na český trh. Nyní představuje podobný model i Toshiba, ovšem s tím rozdílem, že její notebook je schopný zobrazit 2D i 3D obsah zároveň - a co je důležité, bez nutnosti používat speciální stereoskopické brýle.

Na trhu se stále častěji objevují nejenom 3D televize, ale i třírozměrné monitory k počítačům, včetně notebooků. Ve většině případů je ale nutné si nasadit aktivní brýle, které střídavě zobrazují snímky pro pravé a levé oko. Co když ale chceme na notebooku sledovat 3D i 2D obsah zároveň a rovnou bez brýlí?

Toshiba proto připravila notebook Dynabook Qosmio T851/D8CR, který je schopen na jednom displeji zobrazit dvojrozměrný i třírozměrný obraz současně, a přitom nejsou zapotřebí žádné speciální brýle. V jednom okně tak můžete mít třeba puštěné 3D video, zatímco ve druhém pak prohlížeč, který bude klasicky dvojrozměrný.

Systém využívá webkamery pro sledování polohy očí a tvoří tak výsledný obraz pro každé oko zvlášť. Díky detekčním systémům, podobně jako u některých televizí, je také schopen dodat prostorovou hloubku i u běžného 2D videa.Toshiba Qosmio

Jaké jsou další hardwarové parametry tohoto notebooku? Model Dynabook Qosmio T851/D8CR je opatřený 15,6" displejem s Full HD rozlišením a procesorem Intel Core i5-2410M (architektura Sandy Bridge), operačním systémem Windows 7 Home Premium, 8 GB paměti RAM a pevným diskem o kapacitě 750 GB. Grafiku má na starost karta Nvidia GeForce GT 540M, stroj je dále vybavený gigabitovým ethernetem, WiFi 802.11 b/g/n, rozhraním Bluetooth 3.0, reproduktory Harman Kardon, a také USB 3.0 a HDMI výstupem.

MMF24

Přístroj bude v prodeji v červnu, prozatím však pouze v Japonsku, ostatní regiony si musí počkat do podzimu. Cena zatím nebyla uvedena.

Zdroj: Technology Rekor