Hlavní navigace

Dynavix pro iPhone: A hezky česky [zkušenosti]

19. 7. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je pravdou, že Dynavix je ideální volbou pro uživatele, kteří s navigacemi nemají zkušenosti. A to díky intuitivnímu a jednoduchému uživatelskému rozhraní. Navigace je maximálně uzpůsobena logice ovládání iPhonu.

Chytře a bez chyb přímo do cíle

Jedním z hlavních lákadel této nové navigace je bezpochyby funkce Chytrá trasa, která umožňuje zvolit optimální cestu s ohledem na den v týdnu a denní dobu. Můžete se tak jednoduše vyhnout dopravním zácpám, a to ať cestujete v pondělí ráno nebo v neděli odpoledne.

Mezi další významné funkce patří bezesporu více než 99% pokrytí čísel popisných v České republice. Standardní databáze od společnosti TeleAtlas, která obsahuje 450 tisíc čísel popisných, byla rozšířena na 2,3 milionu adres. Díky této rozšířené databázi zajistí navigace Dynavix pohodlné a rychlé vyhledávání cíle a zamezí zbytečnému bloudění v dlouhých ulicích nebo malých městech a vesnicích.

Dynavix iPhone Dynavix iPhone Dynavix iPhone Dynavix iPhone

Ohýbejte Dynavix dle libosti

Aplikace Dynavix nabízí rovněž rozsáhlé možnosti osobního nastavení. Je možné si tak zvolit – dle vlastního vkusu – například černý nebo bílý styl celé aplikace, rovněž jsou k dispozici široké možnosti nastavení pozadí, barev jednotlivých map, údajů infopanelu, tématu nebo typu vozidla.

Navigace Dynavix vychází z Dynavix 9 a obsahuje tedy – mimo jiné – navigaci do jízdních pruhů, asistenta rychlosti se zvukovým varováním, nabízí alternativní trasu a funkci zakázaných úseků, dvou- a trojrozměrné zobrazení mapy, trojrozměrné zobrazení významných budov, přepočítávání trasy i automatický denní nebo noční mód, upozornění na radary. A konečně (jak jsme u Dynavixu zvyklí) hlasové pokyny herců Pavla Lišky a Ilony Svobodové. Hlasové instrukce (včetně uživatelského prostředí) si pak můžete zvolit v češtině, slovenštině, němčině, angličtině či vietnamštině. V příštích verzích bychom se měli dočkat dalších jazykových mutací.

Dynavix myslí na rizika v rámci trasy

Další zajímavou funkcí je databáze tzv. rizikových míst. Díky této funkci jste s předstihem upozorňováni na blížící se rizikové místo. Tím dochází ke zvýšení vaší pozornosti k okolnímu provozu a také snížení rychlosti jízdy. To má příznivý dopad například na zkrácení brzdné dráhy v případě hrozícího nebezpečí.

" frameborder="0" height="349" width="560">

K dispozici je samozřejmě tzv. Rychlý panel, který vám umožní okamžité vyhledání nejbližší čerpací stanice, ubytování nebo občerstvení na vaší trase. Dynavix také nezapomněl na snadný přístup k ovládání iPodu i možnost jednoduchého nalezení nejbližšího parkoviště v okolí cíle trasy. Do vybraného bodu zájmu (POI), tedy například restaurace, můžete přímo zavolat a rezervovat si stůl, nebo přejít na webové stránky a prohlédnout si jídelní lístek.

S Dynavixem po České republice

Dynavix je k dostání pro iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G a iPad prostřednictvím českého a slovenského App Store. Verze s mapovým pokrytím střední Evropy koupíte za zaváděcí cenou 39,99 EUR, tedy přibližně 1 000 Kč. Dále jsou k dostání varianty aplikace s mapovým pokrytím České republiky, Slovenska a Německa, východní Evropy, západní Evropy, Velké Británie a Irska, severských států, anebo si případně můžete zakoupit pouze mapu České republiky. Další mapová uskupení budou následovat.

Nechybí vtipné hlášky Pavla Lišky, na které jsme u Dynavixu zvyklí

KL24

S navigací Dynavix (mapové seskupení Central Europe) jsem najezdil více než 1 100 km a navštívil tři státy. Vyzkoušel jsem různá plánování tras a připravil pro navigaci i nečekané změny trasy v průběhu jízdy. Do cíle mě navedla vždy 100%, přepočítávání probíhalo velmi rychle, a to jak na otevřených prostranstvích, tak ve velkých městech. Majitelům telefonů iPhone tak s klidným spánkem tento produkt bez větších výhrad doporučuji.

Cena map

Mapový balíček Obsahuje mapy Cena
Czech Republic Česká republika 19,99 eura
Central EURope Rakousko, Chorvatsko, Česká republika, Německo, Maďarsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko, Švýcarsko, Lichtenštejnsko 39,99 eura
CZ-SK-DE Česká republika, Slovensko, Německo 29,99 eura
Western EURope Rakousko, Belgie, Lucembursko, Dánsko, Francie (vč. Monaka), Německo, Itálie (vč. Vatikánu), San Marino, Nizozemsko, Portugalsko, Španělsko, Andorra, Gibraltar, Malta, Švýcarsko, Lichtenštejnsko 49,99 eura
Eastern EURope Chorvatsko, Česká republika, Estonsko, Maďarsko, Litva, Lotyšsko, Polsko, Slovensko, Slovinsko 39,99 eura
Nordics Finsko, Norsko, Švédsko, Dánsko 29,99 eura
UK & Ireland Velká Británie, Irsko 29,99 eura

Více na www.dynavix.cz.

Byl pro vás článek přínosný?