Hlavní navigace

EA Access: Na Xbox One míří „Netflix pro hry“. Neomezené hraní za předplatné

30. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokusy půjčovat hry už zde byly, žádný systém ale nezaznamenal velký úspěch. Hlavy z Electronic Arts tento systém oprášili a pod názvem EA Access nabídnou hráčům Xboxu One několik her za měsíční předplatné. Za 4,99 USD (3,99 eura) měsíčně nebo 29,99 USD (24,99 eura) ročně dostanou hráči neomezený přístup k několika titulům plus další bonusy.

EA Access je něco jako Netflix pro hry
EA Access je něco jako Netflix pro hry

Díky tomu mohou hodně ušetřit. Studio EA tuto funkci testuje se čtyřmi hrami: FIFA 14, Madden NFL 25, Peggle 2 a Battlefield 4, další bude přidávat. Za menší pravidelné poplatky tak bude možné hrát hry v celkové hodnotě přes 100 dolarů.

Kromě toho dostanou hráči 10% slevu na nákup her nebo různých bonusů v Xbox Games Storu, pochopitelně to platí jen pro obsah EA. A poslední výhodou je přednostní přístup k trial verzím až pět dní před začátkem oficiálního prodeje. Z počátku půjde o hry Madden NFL 15, NHL 15, FIFA 15, NBA Live 15 a Dragon Age: Inquisition. Když se hra zalíbí, stačí zaplatit a pokračovat v hraní bez přerušení.

 

Tohle je opravdu velká věc. Za nějakých 700 korun ročně bude možné hrát několik AAA titulů stejně, jako byste si je za mnohonásobek té ceny sami zakoupili. Takovou hru po dohrání samozřejmě nemůžete prodat, výběr titulů se nemusí každému líbit, a pokud přestanete platit, tak už se ke hrám nedostanete. Ale ta cena je tak směšně nízká, že roční poplatek si může dovolit každý hráč.

MMF24

EA Access už hledá beta testery. Funkce je prozatím dostupná jen v USA, Británii, Francii, Itálii, Německu a Španělsku. Věřme ale, že až se u nás začne v září oficiálně prodávat Xbox One, tak se dočkáme i této vychytávky.

Zdroj: EA