Hlavní navigace

EA „sjednotilo“ herní předplatné. EA Play zamíří také na Steam

19. 8. 2020

Sdílet

Zdroj: logo: EA | koláž: Petr Urban / Cnews

V oblasti hraní za předplatné se EA angažuje roky. EA Access bylo spuštěno v srpnu 2014 na Xboxu One a loni zamířilo na PlayStation 4. Vedle toho ale existuje ještě obdobná služba pro osobní počítače a jmenuje se Origin Access, respektive se jednotlivé tarify nazývají Origin Access Basic a Origin Access Premier. Připadá vám to zbytečně složité? EA si to zřejmě myslí a služby formálně sjednocuje. Dochází tím ke zrušení značky Origin a nepřežije ani EA Access. Jednotící značkou se stává EA Access. Konkrétně integrace portfolia vypadá takto:

  • EA Access a Origin Access Basic jsou přejmenovány na EA Play,
  • Origin Access Premier je přejmenován na EA Play Pro.

Službám dle EA zůstávají jejich dosavadní benefity jako možnost zkoušet nové hry v předstihu nebo 10% sleva na nákup nových her. Navíc firma rozšíří další charakteristiky služby. Jako první se dočkáme výzev ve hrách a u vybraných titulů budou každý měsíc rozdávány odměny.

EA míří na Steam

Především se ale herní předplatné podívá na další platformu. Není tím myšlena jiná konzole, ale Steam. Kdo chtěl, na osobních na počítačích samozřejmě už mohl hrát skrze klienta přímo od EA. Teď už se ale nebudete muset obtěžovat s vytažením virtuálních pat ze Steamu, pokud tedy nechcete. EA Play na Steamu odstartuje 31. srpna. Už před rokem se hry od EA po mnoha letech začaly vracet na Steam, tehdy ještě ve standardním obchodním modelu, kdy si zakupujete stálou licenci ke hraní vybraného tituluji.

KL24

Cena předplatného se nemění (4,99 a 14,99 dolaru na měsíc). Je ale důležité dodat jednu věc. Jestliže jednotný název svádí k představě, že teď s jedním předplatným můžete hrát na více platformách, opak je pravdou. Pro každý typ zařízení si musíte koupit předplatné zvlášť.

Jednotný název neznamená, že teď s předplatným můžete hrát na libovolné platformě. Musíte si vybrat Jednotný název neznamená, že teď s předplatným můžete hrát na libovolné platformě. Musíte si vybrat

Zdroj: tisková zpráva via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?