Hlavní navigace

Edge 520: Garmin uvedl cyklopočítač, který srovná vaše časy s ostatními

27. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Garmin rozšiřuje populární řadu cyklopočítačů Edge o nový model s číselným označením 520. Má barevný displej slibující dobrou čitelnost na slunci, oproti předchůdci Edge 510 je však nedotykový. Zato je novinka o 20 gramů lehčí a nabízí více funkcí.

Do těla o rozměrech 49 × 73 × 21 mm a hmotnosti 60 gramů se vešel 2,3" displej s rozlišením 200 × 265 px. Počítač odolá vodě díky specifikaci IPX7. Uvnitř je přijímač GPS i Glonassu a nechybí ani barometrický výškoměr. Nabíjí se pomocí USB, stejné rozhraní slouží i k nahrávání dat. Edge 520 ale obsahuje také Bluetooth, díky kterému se spojí s chytrým telefonem, a rozhraní ANT+ pro komunikaci s dalšími fitness měřiči a cyklodoplňky.

Do mobilní aplikace Garmin Connect se automaticky nahrávají záznamy tras, je přes ní možné živě sledovat cyklistu, sdílet výsledky, díky mobilu se na displeji cyklopočítače zobrazí i počasí a notifikace (hovory, SMS, e-maily apod.).

Edge 520 umí najednou zobrazit až 10 veličin, podporuje také několik nových: vyhodnocení času stráveného v jednotlivých tepových zónách, cyklistického VO2Max, FTP, watt/kg, podpora Cycling Dynamics funkcí či potřebné doby regenerace. Nejzajímavější je ale propojení s fitness aplikací Strava. Umí pracovat s tamními segmenty, což jsou tréninkové úseky nebo celé trasy, jejichž výsledky můžete průběžně vylepšovat či porovnávat s ostatními (pokud jsou veřejné nebo pokud sami zveřejníte ty vlastní).

 

 

Garmin Edge 520 se prodává za 7 990 Kč, v ceně jsou dva držáky (předsazený a klasický), USB kabel a manuál. Za 2500 Kč navíc lze koupit sadu, která navíc obsahuje ještě snímače srdečního tepu, rychlosti a kadence. V obou případech uživatelé dostanou také tříměsíční předplatné Strava Premium.

CS24

 

Zdroj: Garmin