Hlavní navigace

Stabilní „Chredge“ je možná blízko. Při instalaci nevratně nahradí původní Edge

23. 10. 2019

Sdílet

Když pomineme zmatek v názvech, je situace docela přehledná. Nový Edge oficiálně vydán nebyl, ale probublává na povrch. Skrývá jen jedno překvapení.

V tomto roce sledujeme průběh vývoje nového Edge založeného na Chromiu prostřednictvím veřejných testovacích vydání prohlížeče. V srpnu byla oficiálně uvolněna betaverze, takže bylo zřejmé, že se ostré vydání přiblížilo. Navíc už o betaverzi Microsoft prohlásil, že ji považuje za dostatečně připravenou pro každodenní použití. Instalační program, který by měl instalovat stabilní vydání „Chredge“, unikl před nějakou dobou. Čerstvě ale byla objevena stopa, která naznačuje, že je ostrý start prohlížeče opravdu na dosah. Redaktor Techdows si všiml, že se relativně lidský odkaz pro stažení stabilního Edge přímo z webu Microsoftu objevuje ve výsledcích vyhledávání na Googlu na dotaz „microsoft edge stable“ objevuje. Takový typ odkazů je firmou běžně používán na webech pro veřejnost. Odkaz je funkční a můžete si přes něj stáhnout Edge 78. Pokud jste instalaci nakloněni, dejte si pozor na jednu věc. Zatímco dříve uvolněné testovací edice nainstalujete jako běžné programy a jako takové je zase můžete odebrat, stabilní edice „Chredge“ nahrazuje původní Edge s vykreslovacím jádrem EdgeHTML. Akce je nevratná, nový Edge nelze odinstalovat,

KL24

Aktuálně platí, že kanály s betaverzí a stabilní verzí nabízí stejné sestavení prohlížeče. Pokud se necítíte na experimenty, můžete v tuto chvíli zvolit bezpečnou cestu a nainstalovat si raději oficiálně vydanou betaverzi z webu www.microsoftedgeinsider.com. Joe Belfiore dříve uvedl, že konečné vydání Edge očekává koncem roku, případně začátkem dalšího.

Zdroj: Techdows

Byl pro vás článek přínosný?