Hlavní navigace

Eee Keyboard: HD video vzduchem

12. 10. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když Asus před více než půlrokem na CeBITu představil další řadu rodiny Eee PC – Eee Keyboard, vzbudil velký obdiv a získal cenu za nejlepší design. Tehdy jsme přesné parametry počítače neznali a 5" dotykový displej mohl budit dojem, že klávesnice integruje i komunikátor s ARM procesorem. Není tomu tak.

Jedno však bylo jisté, Eee Keyboard je založen na Atomu N270 a čipové sadě Intel 945GSE / ICH7-M. Není vyloučeno, že jednotlivých modelů bude více, zpráva se konkrétně týká EK1492. Dotykový displej s rozlišením 800 × 480 px s nebude sloužit jako hlavní obrazovka počítače, ale díky aplikaci Easy Mode Screen zpřístupní další služby, aplikace a funkce. Budete tak reagulovat hlasitost, uvidíte aktuální datum a čas, určitě nebude chybět kalkulačka, numerická část klávesnice, ovládání přehrávačů, IM messengerů atd.

Data se budou ukládat na 16/32GB SSD, 1 GB RAM je integrováno přímo na PCB. Konektivitě nechybí nic podstatného – gigabitovou síťovku doplňuje Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth a specialitou je UWB rozhraní pro bezdrátový přenos obrazu (720p obraz na 5metrovou vzálenost). Pokud doma monitor nebo televizi s UWB nemáte (a předpokládám, že opravdu nemáte), pro obraz využijete HDMI nebo D-sub. Dle specifikací to ale vypadá, že UWB receiver bude v balení také.

Když už jsme u videa, i akcelerace HD je dostupná. Asus se s tím popral po svém a využil čipu Broadcom AV-VD904, což bude mít minimální vliv na spotřebu a prostor, ale omezeni zřejmě budete ve výběru software. Aby toho nebylo málo, Eee Keyboard obsahuje i akumulátor, který by měl systém udržet při životě až 4 hodiny.

KL24

Otazník zatím visí nad cenou i dostupností, dříve se spekulovalo o 449 Euro, ale nevidil bych se, kdyby s maximálním příslušenstvím byla cena ještě vyšší.

Zdroj: Engadget via eeepc.it

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku