Hlavní navigace

eGreat R200s – na HD filmy u televize s Androidem a dokonce ve 3D

2. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

HD přehrávače jsou vítaným doplňkem obývacích pokojů (nebo by měly být) a umí toho čím dál více. Občas je to však už na škodu - v přeplácaném prostředí přehrávače se spoustou funkcí se hůře hledá, jak nejrychleji pustit MKVčko.

Novinka od výrobce eGreat má dva velké taháky, kterými se pokusí zaujmout. Uvnitř hliníkového těla najdete šuplík na velký pevný disk SATA, rozhraní USB 3.0, konektor HDMI (ve specifikaci 1.4) a připojení do sítě je možné i přes Wi-Fi. Ale to hlavní je duální systém a podpora 3D.

eGreat R200SDuální systém vypadá velmi zajímavě - kromě běžného prostředí známého z jiných přehrávačů eGreat se totiž můžete přepnout na Android, na němž by měly lépe běžet doplňkové funkce, například prohlížení webu. Prohlížeč je kompatibilní se standardem HTML 5.0 a podporuje Adobe Flash. Verzi Androidu výrobce neuvádí, ale Honeycomb ani ICS to zřejmě nebude.

MMF24

Podpora 3D obrazu je velký buzzword, ze kterého tzv. early adoptery spíše bolí oči. V kině to ale může při dobře natočeném filmu být zážitek, a ani doma se této technologii časem zřejmě nevyhneme. R200S dokáže přehrávat hotové 3D filmy, a také konvertovat obyčejné 2D filmy. K tomu ale samozřejmě musíte vlastnit také odpovídající televizi.

Z důležitých formátů přehraje MKV h.264 i FLAC, síťovka je však "pouze" stomegabit. Celé to pohání procesor Realtek RTD1186DD na 750 MHz. Na Android ve všech jeho formách jsme velmi zvědaví, a tak zde brzy najdete recenzi.

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.