Hlavní navigace

EHW OC Team 1. v ČR, 11. na světě

8. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Dopoledne nebylo příliš vizuálně vydařené, protože jsem je prakticky celé strávil v BIOSu základní desky Asus Striker II Extreme. Náš vyzkoušený Core 2 Extreme QX9650 se mi po několikahodinovém ladění podařilo nastavit rock stable (i pro Prime95) na 5,13 GHz. Veškeré pokusy o přetaktování tří GeForce GTX 280 TOP byť o pár MHz na některé z grafik po chvíli benchmarkování selhávaly, různé latence se už také poladit nepodařilo.

Nicméně i toto kombo není zase tak běžné, světový rekord s quad-core je sice na 6 GHz, těch procesorů, co ale dokážou být vůbec stabilní při zatížení všech čtyř jader nad 5,5 GHz moc není. První projetí 3DMarku Vantage hned znamenalo výsledek nad úrovní světového rekordu, nakonec jsme se na celkových 31 209 bodů v Performance zastavili. Vzrušení je zbytečné, výsledky s GeForce PhysX se do Hall of Fame Futuremarku nepočítají.

Po vypnutí GeForce PhysX a chvíli ladění jsme dosáhli regulérních 25 140 bodů (s vypnutou GeForce PhysX). Jestli se nepletu, tento výsledek nás řadí na 11. místo celosvětových tabulek a nevím o žádném lepším českém výsledku. Od TOP 10 nás dělí jen pár bodů, ještě čekám, až se Radek vrátí z koncertu skupiny Elán a .3dr soubory odešle do databáze Futuremarku (v pavilonu C nemáme internet a doma zase nemám Windows Vista).

CS24

Myslím, že když vám prozradím, že českých rekordů jsme vytvořili dnes hned několik a dopoledne dorazivší slovenská posila našeho OC týmu – Pavol Karakó, už někdy kolem půl paté odpoledne proháněl svůj Core 2 Duo E8600 na vzorně odizolované Asus P5Q Deluxe na 5,95 GHz, bude to snad hezká pozvánka na poslední den Invexu i tradiční reportážní článek ukazující všechny zajímavosti z naší dnešní invexové show.

Autor článku