Hlavní navigace

Eizo Foris FS2331: pro hráče jako stvořený

14. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Eizo je mnohými uživateli považováno za synonymum kvalitních a léty prověřených profesionálních monitorů. Výrobce však cítí vůli na trhu herních monitorů, kde najít něco jiného než TN matrici je skoro rovno zázraku. Právě na kvalitním podkladě je nový produkt postaven, již brzy uvidíme, co na něj řeknou hráči.

Velikost úhlopříčky je rovna 23", použité rozlišení je samozřejmě moderní Full HD (1920 × 1080 px). Dynamický kontrastní poměr budiž 10 000:1, o statickém se zdroj nezmiňuje – známe však odezvu, která by měla být 7ms GTG. Maximální jas 300 cd/m² ničím nepřekvapí, o kvalitní matrici jsem se již zmínil: ta je blíže neurčeného typu VA, i díky ní se můžete těšit na solidní podání barev a široké pozorovací úhly.

Eizo myslelo i na ekologii, panel je vybaven světlocitlivým senzorem EcoView, jenž se postará o automatickou úpravu jasu v závislosti na světelných podmínkách. Reproduktory nepotřebujete, k dispozici je vám duo 0,5 W kousků, triáda vstupů sestává z D-Subu, DVI a HDMI. Záruka by měla být pětiletá, cenu očekávejte přibližně €476 (12 000 Kč). A bonbónek na závěr: recenze tohoto monitoru se již brzy dočkáte zde na ExtraHardware.cz.

Zdroj: TC Magazine