Hlavní navigace

Eizo Foris FS2332: S-PLS pro amatérské fotografy i hráče

17. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Prad.de najdete tradičně velice propracované recenze monitorů, za některé však musíte platit a některé jsou bezplatně dostupné až později. Momentálně si můžete přečíst recenzi Eizo Foris FS2332 v plném znění a dokonce v angličtině.

O uvedení Forisu FS2332 jsme vás informovali už více jak před půl rokem v aktualitě Multimediální IPS rychlík Eizo Foris FS2332 s LED podsvitem a potom vše doplnili článkem Podzimní kolekce monitorů Eizo: PLS s jasem 2 cd/m². Víte tedy, že v lehce pozměněném šasi námi recenzovaného FS2331 Eizo vystřídalo panel Samsung cPVA novějším a širšími pozorovacími úhly disponujícím S-PLS od téhož korejského výrobce. Mezi další změny patří větší rozsah regulace jasu a také vylepšené reproduktory.

Stejný 23" panel s matricí S-PLS Eizo použilo také v EV2335W (viz recenze Eizo FlexScan EV2335W: když se PLS chopí Japonci), takže po stránce obrazových kvalit to pro vás nebude nic neznámého. Test na Prad.de jen potvrzují velice dobré pozorovací úhly, žádné prosvítání podsvícení a světlání černé z úhlu podobné IPS, trochu více odchýlenou modrou a velice přesný barevný profil.

Co je však ze všeho nejdůležitější, Foris FS2332 potvrdil svou vhodnost i pro náročné hráče her. Prad.de naměřil celkovou odezvu (rise + fall) pod 15 ms a input lag 1,7, resp. 8,6–10,5 ms. První číslo je zpoždění signálu a druhé potom kompletní input lag. Redakce při subjektivním testu došla k závěru, že po stránce rychlosti pro hry ale není FS2332 úplně dokonalý a zatímco drtivou většinu hráčů uspokojí, progamery nepřesvědčí úplně.

Přehrávání videa, také docela důležité u mutlimediálního LCD jakým má Foris FS2332 být, dopadlo až na jednu věc dobře. Tou je podpora 24 Hz. Na rozdíl od třeba FlexScan SX2762W podporu pro tuto frekvenci Eizo neimplementovalo. Suma sumárum si Foris FS2332 vysloužil nejvyšší hodnocení Prad.de (sehr gut = 5/5) a hlavní kritika se týká velmi omezené možnosti polohování.

 

KL24

Eizo Foris FS2332

Zdroj: Prad.de

Byl pro vás článek přínosný?