Hlavní navigace

Ekosystém Windows Phone táhne kupředu levná Nokia Lumia 520 [červenec 2013]

15. 7. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud patříte k postupně se rozrůstající hrstce majitelů zařízení s Windows Phone, možná si kladete několik otázek. Jsou Windows Phone 7 ještě relevantní? Který ze všech telefonů dostal medaili za největší uživatelskou základnu? Podle dat, jež po celém světě nasbírala společnost AdDuplex, se na špici v červnu držela Lumia 920. Stále více se ale daří nejlevnějším zařízením. Významné nárůsty si připsala Lumia 620, ovšem nejlépe se daří Lumii 520. Ta se vyšvihla z páté příčky na první!

Tip: Microsoft zveřejnil novinky ve Windows Phone 8 GDR2. Je vydání na spadnutí?

K jejím největším úspěchům dále patří třetí příčka v Anglii. Dominantním zařízením se systémem Windows Phone se Lumia 520 stala v Indii. 31,3 % drtivě vede. Na druhém místě mimochodem hlídkuje opět levná Lumia 620. Poměr ceny a výkonu vede spotřebitele, kteří nemohou či nechtějí příliš utrácet, právě k tomuto telefonu. Vzhledem k tomu, že se vlastně celou dobu nebavíme skoro o nikom jiném než o finské Nokii, vás asi nepřekvapí, že celý ekosystém vede právě ona.

V případě Windows Phone 8 zabírá 85,4 %, zatímco druhé HTC pouze 11,5 %. Ovšem nevyhrál to ani Samsung, který se krčí v koutě se 2 %. Naproti tomu se na světě očividně nachází stále dost telefonů s Windows Phone 7. V červnu firma AdDuplex naměřila 47% podíl platformy, v červenci pak 39%. Osmičky tedy vedou a jejich náskok se poměrně rychle zvyšuje.

 

CS24

A samozřejmě, že když se podíváte na rozdělení trhu ve vyspělé zemi, uvidíte již jasnou převahu Windows Phone 8. Ve Spojených státech např. tvoří 73 % trhu, zatímco na Windows Phone 7 tím pádem připadá jen 27 %. Pro takové země je rovněž typický mnohem vyšší výskyt dražších modelů. V USA např. vede Lumia 822, přičemž v těsném závěsu ji sleduje Lumia 920. Také podíl HTC 8X je zde vyšší a telefon tu platí za třetí nejpoužívanější zařízení s Windows Phone.

Zdroj: AdDuplex Blog