Hlavní navigace

Elecom: malá klávesnice pro mobil, velká pro tablet

17. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Japonská společnost Elecom představila dvě nové klávesnice pro mobilní zařízení. Jednu šikovnou kapesní pro iOS, Mac OS a Windows Phone, druhou rozměrnější pro primární využití s tablety.

Elecom kapesní klávesnice pro chytré telefony Elecom kapesní klávesnice pro chytré telefony Elecom kapesní klávesnice pro chytré telefony

Malý kapesní model s označením TK-FBP029 je vhodný pro mobilní telefony bez hardwarové klávesnice a po připojení pomocí Bluetooth 3.0 přináší očekávané pohodlí a rychlejší psaní. Rozměry jsou 143 × 78 × 21 mm a váha 96 gramů. Kromě výše zmíněných operačních systému, které zahrnují i Windows PC nebo Windows Embedded, je klávesnice kompatibilní dokonce se Sony Playstation 3. Model je připnutý ke speciálnímu pouzdru, do kterého se vloží mobilní telefon, a jeho zavřením zachováme mobilní rozměry celého takto vytvořeného setu.

Komplet je dostupný ve třech barevných provedeních - v černém, bílém a růžovém. Cena zatím nebyla oficiálně komunikována, ale tato informace na sebe jistě nenechá dlouho čekat.

Elecom klávesnice pro tablety Elecom klávesnice pro tablety

KL24

Druhou představenou klávesnicí je TK-FBM036, tedy o něco větší příslušenství určené zejména tabletům. Výrobcem udané rozměry jsou 293 × 149,5 × 23,6 mm a váha bez baterií je 33 gramů. Abychom přístroj zprovoznili, musíme do něj vložit dvě mikrotužkové AAA baterie. Součástí balení je také praktický stojánek, který může sloužit třeba k opření tabletu, takže se práce s ním nebude příliš lišit od práce s laptopem. Komunikace probíhá taktéž pomocí Bluetooth 3.0 a pochlubí se dosahem až 10 metrů. Zde byla již stanovena doporučená cena, a to konkrétně 115 USD, tedy přibližně 2 300 Kč.

Zdroj: TechPowerUp (1, 2)

Byl pro vás článek přínosný?