Hlavní navigace

Elecom představuje bezdrátovou myš, která vydrží 3,5 roku bez dobíjení

22. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Také jste už otráveni nutností neustále vyměňovat nebo dobíjet baterie v bezdrátové myši? Pokud ano, mohla by vás zaujmout novinka od japonského výrobce Elecom. Ten totiž představil bezdrátovou myš, jejíž baterie vydrží až 3,5 roku bez nutnosti dobíjení. Tomu tedy říkáme výdrž.

Snaha o eliminaci častého dobíjení, případně výměny baterií všeobecně není zcela neobvyklá. Před měsícem jsme se například setkali s bezdrátovou myší Genius DX-ECO s integrovanou baterií a dobou dobíjení pouze 3 minuty denně. Samotnou společnost Elecom si můžeme pamatovat díky poměrně zajímavému příslušenství, namátkou třeba designové myši, klávesnicí pro mobily a tablety, případně méně obvyklé klávesnici ze silikonu.

Elecom M-IR03DR Elecom M-IR03DR

Dnešní novinka nese označení M-IR03DR a pochlubí se především již zmíněnou super výdrží baterie až 3,5 roku standardního používání v kanceláři. Toho je dosaženo použitím vhodné elektroniky se sníženou spotřebou. Model disponuje infračerveným senzorem s rozlišením 800 a 1 600 DPI. Ergonomie přístroje vhodná pro praváky a kromě standardních tlačítek a kolečka máme k dispozici také dvě pro palec pro použití při surfování na internetu.

 

MMF24

Bezdrátová komunikace je zajištěna na frekvenci 2,4 GHz a splňuje podmínky regulace VCCI CLASS B. Rozměry jsou pak 15 × 18 × 5 mm a hmotnost bez dvou tužkových baterií je 82 gramů. K dispozici jsou tři barevná provedení, černé, stříbrné a červené. Doporučená maloobchodní cena je 65 USD, tedy přibližně 1 250 Kč.

Zdroj: TechPowerUp