Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Duší Linux, vzhledem skoro macOS. Vyzkoušejte nový Elementary OS 5 Juno. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 18. 10. 2018 19:28

    PetebLazar

    V tom budou mít asi Windows vždy navrh. S jejich funkčností je buď uživatel apriori spokojen, nebo se s ní smíří. Případně hledá alternativu jinde. Jednou z (ne)výhodou Linux desktopu při jeho adaptaci je právě jeho rozmanitost, hledání Svatého grálu buď nikdy nekončí, nebo skončí vcelku rychle. Na Linuxu jsem začínal v twm, přes FVWM (FVWM95), GnuStep, Enlightenment, Blackbox, Gnome/KDE, Unity a možná ještě řady dalších nakonec zakotvil u Xfce (o prostředích na IRIXu, Solarisu se nezmiňuji). Žádné z výše uvedených prostředí jsem si cíleně nevybral, v případě nedostatečnosti jsem jen snížil své nároky (tak jak mi fungovalo spolehlivě ve Windows). ;-)

    Linux Desktop je holt především pro ty co ocení jeho výhody a to se asi nikdy nezmění. Pro ty ostatní jsou tu zatím Windows/MacOS/atd.