Hlavní navigace

Elephone chystá 2k mobil s Windows 10 i Androidem 5.0 a procesorem od Intelu

22. 4. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Číňané o sobě dávají vědět stále více a jeden z u nás méně známých výrobců rovněž chystá nový smartphone. Aby se Elephone odlišil od ostatních, nebude ho ovšem pohánět pouze Android ani jeho odnož. Volba padla na zatím zdaleka nehotová Windows 10. Jedná se vlastně o první vlajkovou loď, kterou někdo potvrdil.

Tento telefon bude k dispozici jak s Androidem, tak s Windows

Na poměry platformy majitelé zakusí nezvyklý 5,5" displej s rozlišením 2k, rovnou 4 GB operační paměti, čtečku otisků prstůprocesor od Intelu. Abychom přístroji nekřivdili, má vedle Desítek být dostupný rovněž jako varianta s Androidem 5.0. Nejlépe bychom tak přístroj přirovnali k loňskému HTC One, které bylo k dispozici s Androidem a později s Windows Phone.

 

Nabízení alternativ beze změny hardwaru a designu je určitě cesta, jak dostat na veřejnost pár smartphonů s dlaždicemi. Recyklace moc nestojí, zákazník přitom dostane na výběr ze dvou systémů. Pro nás je zajímavé to, že žádný dlaždicový telefon zatím nepoháněl procesor od Intelu, ale dříve v podcastu jsem říkal, že se takových určitě dočkáme.

Nevíme ovšem přesně, který model bude použit. Ani není jisté, jestli budou v mobilu oba systémy najednou, nebo si budete muset vybrat při nákupu, což je pravděpodobnější. Pozici zadního foťáku by však měl zaujmout 21Mpx Sony IMX230. Cena i dostupnost je neznámá, ale dříve než na podzim se patrně nedočkáme. Možná koncem léta.

CS24

Tento telefon bude k dispozici jak s Androidem, tak s Windows

Zdroj a fota: Gizchina.com via WinBeta