Hlavní navigace

Elon Musk: aférka s manželkou zakladatele Googlu končí rozvodem

24. 7. 2022

Sdílet

Zdroj: Depositphotos / Wiki Commons (koláž Cnews)
Bulvární zprávičky se snažíme spíše ignorovat a po delší době uděláme výjimku. Někdy holt bulvár ovlivňuje chod kolosů IT průmyslu. Deník The Wall Street Journal dnes přišel se zprávou, že Elon Musk měl aférku s manželkou zakladatele Googlu Sergeye Brina. Výsledkem je rozvod a konec dlouholetého přátelství technologických velikánů.

Výstřední Jihoafričan Elon Musk stojí za firmami PayPal, Tesla, SpaceX, Neuralink a poskytuje celosvětový internet Starlink. Kromě aktuální aférky se správní radou Twitteru měl loni v prosinci mít ještě jednu, tentokrát přímo s „paní Googlovou“, manželkou Sergeye Brina. Musk to popřel, WSJ se odvolává na své zdroje.

Celé se to mělo odehrát v prosinci minulého roku na akci Art Basel v Miami, což je takový veletrh umění, který přitahuje bohaté lidi. V té době již Brin s manželkou Nicole Shanahan žili částečně odděleně, po zjištění aférky s Muskem ale Brin v lednu podal žádost o rozvod.

Musk se měl Brinovi za tuto událost veřejně (na jiném večírku) omluvit tím, že před něj poklekl a poprosil za odpuštění. Brin prý omluvu přijal, ale s Muskem stále nemluví. Přes své poradce měl také prodat všechny akcie Muskových firem.

Nicole, která jako svou práci vede nadaci Bia-Echo, u rozvodu po Brinovi žádá 1 miliardu dolarů, ač podle předmanželské smlouvy měla mít nárok na mnohem nižší částku. Nyní tvrdí, že smlouvu podepsala pod nátlakem.

KL24

Brin a Musk bývali velcí přátelé. Brin Muskovi dokonce věnoval půl milionu dolarů v době, kdy se Tesle ještě nedařilo, a Musk mu poté daroval jedno z prvních vyrobených aut. Musk také často přespával v domě Sergeye Brina (v té době měl ale Brin ještě jinou manželku), jak ostatně popisovala i kniha Tesla, SpaceX a hledání fantastické budoucnosti od Ashlee Vance.

Zdroj: The Wall Street Journal

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.