Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Elon Musk má další nápad. Chce vytvořit podzemní dráhu pro auta (video). Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
  • 29. 4. 2017 13:49

    Crha (neregistrovaný)

    Tak na tomhle nápadu není nic neobvyklého. Spíš jde o nutnost u které stejně skončíme. Sám to říkám vždycky když se připravuje nějaká ta dopravní stavba. Dneska velké města jako praha, brno má jen pozemní komunikace a je to vidět ráno a odpoledne. Nekonečné kolony dovnitř a odpoledne nekonečné kolony ven. Na tišnovsku se stávající vesnice obohatili o satelitní nové RD, ale že by se tomu upravila i dopravní infrastruktura? To ne. A je to vidět, od konce čtyřproudé silnice u rozdvojení směru Tišnov/Svitavy kde každý den stojí několika kilometrová kolna aut. A politici a hloupí lidé jen něco žvatlají o R43 která by vedla krásnými nedotčenými údolími. Jak chcete lidem který celý život bydlí v pohodě vysvětlit že tady jednou bude stát hnusná asfaltová komunikace ze které každých 5 vteřin bude slyšet hluk projíždějících aut? Přitom za stejný prachy by se mohl udělat tunel, skutečný místo tunel na peníze a v Brně do něj vjet a někde za Tišnovem vyjet. Jednak by se dopravě ulehčilo a jednak by to zvýšilo průjezdnost a snížilo hluk.
    Ale jistě můj a Elonův návrh bude napadnut že to je blbost a že je to drahé. Přitom nechápu tu debilitu lidí. Komunikace máme, stačí je při opravě vybagrovat o trochu hlouběji aby mohla vzniknout druhá silnice pod ní. Prostě aby byly dvě silnice nad sebou. Takhle byl třeba postaven kohoutovický tunel, hezky zvenku a nahoře krásné ticho, klid, žádný auta.
    Ale zasekávat šalinu v pisárkách do skály je levnější než postavit dvě komunikace nad sebou. Úředníci jsou podplacení hajzlové co patří vytáhnout před úřad a zastřelit i se starostama a tajemníkama. Tuhle jsem četl že nějakej rakušák vytáhl na úředníka bejzsbolku a majzl ho. Všichni jsou na větvi jak je to hrozné....co si to tan cizinec dovolil a já: cože? Co to ti lidi melou? berou drogy? Asi nikdy nejednali s úředníkama o přípojkách ke svým nemovitostem, protože leckdy to je opravdu vzít tyčku a majznout toho úředníka po hlavě aby se probral.
    Velké města se bez několikapatrových výpadovek neobejdou a protože se prostor pro živobytí snižuje, a ceny nemovitostí si k kupní síle peněz drží svou hodnotu. Stávají se nedostupnými. Takže rozšiřování výpadovek na 8 až 10 ti pruhé obludária nemají smysl. Doprava už dále zhušťovat nejde. Jediná možnost je jak u prcesorů, když nejde zvedat frekvence ani miniinstrukce musí přijít na řadu paralerizace výpočtu. Tak u komunikací se musí postavit nad sebe tam kde už jsou.
    V neposlední řadě ačkoliv nejsem zelený všímám si toho že kdejaká pizda někde vylije asflat a říká tomu silnice, začnou tama jezdit bezohlední lidé, kterých je a našem světě až hamba moc. A způsobí to vymírání živočichů. Těch mrtvých srn, zajíců, ježků a ptáků, kteří nic nikomu neudělali, jen chtěli migrovat z jedné strany komunikace na druhou a postavili se do cesty lidem, kteří si myslí že jsou něco víc, je už prostě příliš.
    Mě v obci zastavili policajti, že mě slyšeli že troubím jak potroublej a ptali se jestli jsem normální. Tak jsem jim řekl že nejsem lhostejný ke svému prostředí a oči a brzdy auta mám v pořádku a když vidím na komunikaci bažanta tak ho prostě nepřejedu, že radši zpomalím a zatroubím aby utekl. Jasný nebylo to na dálnici. Zachránil jsem aji ježka, chudák se bál uprostřed komunikace smotanej do klubíčka, nic mu nebylo. Vzal jsem kus hadry co se válí v kufru kdyby náhodou. Postavil se tak aby žádné auto nemohlo projet, vyhodil blinkry a šel jsem ho popohnat pryč z komunikace. Poděkoval mi že mě i přes tu hadru píchnul do prstu. Ale nemám mu to za zlé. Kolik ježků jsem viděl přejetých jen kvůli tomu že lidé jsou lhostejní ke svému prostředí a k druhým. Říkám jedno, lidský život nemá cenu toho ježčího. Ježek je víc. člověk ať chcípne, protože hned zítra se narodí tisíc dalších nových bezohledných lidí. Ale až všechny louky a lesy zabetonujeme a vyasfaltujeme a až ty ježky, srny, lišky, všechny rozjezdíme, pak se přemnoží paraziti a lidé chcípnou. Pak si možná poslední člověk na světě uvědomí jak jsou zvířata nám lidem prospěšná. Ale sakra až tak daleko jsem se dostat nechtěl. Ale když si vemete jak dálnice blokují migraci těchto zvířat, pochopíte že dálnice je velmi špatný nápad. V rakousku na to přišli a začli stavět pro zvířata biomosty aby mohli přes dálnici migrovat. Prostě most, oplocenej a na něm tráva. zvířata tak mohou bez problémů přeběhnout. Co máme my v ČR vylitý betonový schody v lepším případě když řsd přitlačí na pilu tak asfalt a po nás potopa. Hloupí lidé se totiž ženou jen za penězi a snaží se dostat z bodu A do bodu B co nejrychleji a na místě kudy projíždějí jim nezáleží. Ale nemůžu jim to mít za zlé. Vždyť si to vemte, vesnice jsou většinou obydlené zatáčky. Díky EUro hujerství a emancipovanými chytrými svobodnými matkami žijící s partnery, ale pobírající sociálku za neopatřené dítě, si postaví na hypotéku barák v takové vesnici a pak začnou řvát že tama jezdí auta. Jaká to drzost! Tak se zavedou semafory, radary, příčné prahy a nevím co ještě a z komunikace kde se dřív jezdívalo 90kmh se stane pomalusunoucí se kolona aut jedoucí sotva 40kmh. Viz uřiněves. Přitom by právě takové tunely pomohli tomu že by se emancipovaná hysterka mohla jít bodnout se svejma omezeníma a ti kteří bydlí dál, nebo je jejich práce nezávislá na konkrétním místě, mohli kolem této vesnice prosvištět třeba i 120kmh. Vždyť tady to neustálé zpomalování dopravy kolem velkých měst vede k tomu že se ničí a zpomaluje i ekonomika, brzdí práce, a dusí město ve smogu. Právě velká města by měli řešit svou dopravní situaci v okolí a né jak Brno, postavit čtyř-proudou výpadovku a na své hranici ji zúžit do jednoho pruhu a čau. Dál to není náš problém a strčit hlavu do písku a na lidi vystrčit zadek.