Hlavní navigace

Epic Games ve spolupráci s Mozillou v prohlížeči zprovoznil Unreal Engine 4

13. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bude to rok, co Mozilla oznámila plody spolupráce s herní formou Epic Games. Tehdy jste si sami mohli vyzkoušet, jak dobře běží demo Citadel, postavené na enginu Unreal 3, v prohlížeči a bez zásuvných modulů. Letošek bude rokem, kdy se konzole nové generace začnou rozjíždět a nemálo nových her budou pohánět rovněž technologie nové generace.

Běh náročných aplikací v prohlížeči se během uplynulého roku z hlediska výkonu výrazně přiblížil nativním platformám. Výkon webových aplikací, používajících asm.js, se zdvihl ze 40 % na 67 % výkonu oproti nativnímu řešení. Hodnota by se měla časem ještě zlepšit. Zatímco se Unreal Engine 3 velice pozvolna stává věcí minulosti, Epic už v prohlížeči zkouší rozchodit Unreal Engine 4. Ten bude do jisté míry univerzální. Bude totiž pohánět hry pro mobily, tablety, web a konzole.

 

Ačkoli bude docela snadné přenést hry do prostředí prohlížeče, otázka zní, zda po takovém přístupu existuje dostatečná poptávka. Není nic snazšího než klepnout na odkaz a čekat, než se hra načte. Jenže ani na mobilních zařízeních není získání hry nic těžkého. Konkurence hraní na webu nejspíš nenechá pořádně nadýchnout. Co myslíte? Uvidíme někdy velké pecky jako Gears of War v prohlížeči? Demo Unreal Engine 4 si zatím nezkusíte, ale aspoň se podívejte na video.

KL24

Zdroj: The Mozilla Blog

Byl pro vás článek přínosný?