Hlavní navigace

Eric Schmidt z Googlu: „Do šesti měsíců přineseme lepší tablet.“

20. 12. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předseda Googlu, Eric Schmidt, v nedávném rozhovoru nepatrně naznačil možnost výroby tajuplného, „lepšího“ tabletu přímo od Googlu. Co si pod tím můžeme představit?

V nedávném rozhovoru pro italské vydání Corriere Della Sera Eric Schmidt prohlásil: „Naše společnost uvede na trh konkurenceschopný tablet v průběhu příštích šesti měsíců.“ Co si pod tím konkrétně máme představit, je zatím nejasné. Nabízela by se tu možnost využití nově koupené Motoroly a k výrobě tabletu použít nejen její patenty, ale i zázemí. To je však čisté vaření z vody.

Motorola XOOM

Můžeme jen doufat, že to předseda Googlu myslí vážně a nehovořil s velkou dávkou sebevědomí, jako třeba před pár týdny, kdy prohlásil, že v půlce roku 2012 bude mít většina nových televizorů Google TV. Segment tabletů by ale rozhodně změnu potřeboval, minimálně u Androidu. V porovnání se smartphony to jsou opravdu slabá čísla. Fanouškům Googlu a Androidu tak nezbývá nic jiného, než čekat a věřit v další revoluci. Vedení Googlu ale odmítlo komentovat poznámky Schmidta.

KL24

Spolu s HTC a Samsungem ukázal Googlu ostatním výrobcům, jak se postavit k androidovým telefonům. Že bychom se mohli dočkat i nějakého Nexusu Tab, je nasnadě.

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?