Hlavní navigace

Názor k článku Milník pro digitální rádio. V Evropě budou auta muset povinně nabízet DAB+ od Kaz - Tak jsem to dohledal, strana 208:<a href="http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AMD&amp;format=PDF&amp;reference=A8-0318/2017&amp;secondRef=002-002&amp;language=CS">http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AMD&amp;format=PDF&amp;reference=A8-0318/2017&amp;secondRef=002-002&amp;language=CSVychází mi...

  • 16. 11. 2018 21:01

    Kaz

    Tak jsem to dohledal, strana 208:
    http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=AMD&format=PDF&reference=A8-0318/2017&secondRef=002-002&language=CS


    Vychází mi z toho, že rádio v autě povinné nebude, ale prodávaná autorádia budou muset umět přijímat "digitální vysílání" a klasická rádia to mohou nahradit přes IP.
    Nevím, zda bude třeba za "digitální vysílání" považováno u autorádií pouze to testerické (v současné době asi DVB-T/T2 a DAB/DAB+), nebo zda např. i příjem internetového streamu přes mobilní sítě.

    =================
    303) Koncoví uživatelé by měli mít zaručenu interoperabilitu u všech zařízení, která se prodávají v Unii a která slouží k příjmu rozhlasového vysílání v nových vozidlech kategorie M a k příjmu digitální televize. Členské státy by měly být schopny stanovit minimum harmonizovaných norem pro taková zařízení. Takové normy by mohly být občas přizpůsobeny podle vývoje technologií a trhu.

    (304) Rozhodnou-li se členské státy přijmout v souladu se směrnicí (EU) 2015/1535 opatření týkající se interoperability rádiových přijímačů určených pro spotřebitele, tyto přijímače by v zájmu zachování interoperability měly být schopny přijímat a reprodukovat rozhlasové služby poskytované prostřednictvím digitálního pozemního rozhlasového vysílání nebo sítí IP. Tímto způsobem může být rovněž zvýšena veřejná bezpečnost, neboť uživatelé budou moci využívat širší soubor technologií pro přístup k informacím o mimořádných událostech v členských státech a pro jejich získávání.