Hlavní navigace

Evernote umí hezky digitalizovat barevné nalepovací papírky Post-it

27. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zápisníky jako Evernote, OneNote nebo Google Keep nám úspěšně nahrazují papírové poznámky. Jejich digitální verze můžeme vyhledávat, štítkovat, nezarou žádné místo a můžeme v nich používat různé formy poznámek od textu až po video. Americký kancelářský gigant 3M a Evernote teď oba světy propojí. Papír je prý stále nejlepší způsob uchovávání myšlenek, a proto je vhodné jej hezky převést do digitální podoby až zpětně. Přesně to umí nový Evernote pro iOS (App Store).

Foťák hledá barevný papírek Papírek převedený do digitální podoby
Foťák hledá barevný papírek | Papírek převedený do digitální podoby

Určitě si teď říkáte, že vyfotit papír můžete už teď. To ano, ale nová funkce Post-in Note, která se objevila ve foťáku Evernotu umí převést obrázek lépe. Stačí ve čtvercovém výřezu namířit na klasický papír, aplikace pak automaticky zkalibruje barvy podle originálu a obrázek do původního formátu také ořeže.

V rychlém testu jsem vyzkoušel nalepovací papírek cizí značky (Post-in je mimochodem vynález 3M) s jinou růžovou barvou, ale Evernote jej převedl právě do odstínu Post-itu od 3M. Ale co, ten možná vypadá lépe. Je jen škoda, že se v aplikaci opravdu uloží jen obrázek. Kdo by čekal OCR převod na text, toho musíme zklamat.

 

Zdroj: 3M

Byl pro vás článek přínosný?