Hlavní navigace

eVGA Classified E799: stvořena pro přetaktovávače

17. 10. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Příchod procesorů Sandy Bridge-E se již blíží, poslední zprávy hovoří o začátku listopadu/novembra tohoto roku. Pro nové procesory je samozřejmě třeba nová patice i čipset, Intel pro nás chystá LGA 2011 a X79. eVGA jako jeden z hlavních výrobců základních desek pro overclockery dlouho schovával své karty v rukávu, nakonec se však na jedné menší akci osmělil a představil eVGA Classified E799, stvořenou pro lámání rekordů.

Novinka vašemu procesoru dodá hodně energie: krom běžného 24-pinového konektoru totiž vyžaduje i dvojici osmipinů. Počet slotů pro paměťové moduly je roven číslu 4 (typu DDR3, pochopitelně), k dispozici je vám i stejný počet rozhraní PCI-e 3.0 (zapojení buď 16/16, nebo 8/8/8/8). Abyste mohli připojit ještě více přídavných karet, čtveřici doplňují dva standardní PCI-e 2.0, ovšem pouze o rychlosti × 4 a × 1 (vhodné tedy pro zvukové karty atp.). Deska samozřejmě splňuje požadavky Quad-SLI, od prominentního výrobce Nvidie bych ani nečekal opak.

Zajímavostí je formát PCB (XL-ATX), díky kterému deska nabídne tak velký počet slotů. Nemůže chybět ani podpora SATA 6 Gb/s a dalších technologií, které jsou u desky orientované na high-endový segment trhu očekávané. Časem se údajně dočkáme ještě odlehčenějších variant eVGA X79 FTW (E777) a eVGA X79 SLI (E775), o dostupnosti ani ceně se zdroj nezmínil.

Zdroj: techPowerUp!