Hlavní navigace

EVGA GeForce GTX 580 DS SuperClocked

5. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přetaktované verze nejvýkonnějších karet na trhu jsou vždy populární. GeForce GTX 580 je celkově až na třetí příčce, ale mnoho příznivců spolehlivého hraní s jedním GPU sáhne právě po jednom rychlém jádře než dvou pomalejších. EVGA uvádí svou vlastní verzi grafické karty od Nvidie.

  

EVGA GeForce GTX 580 DS SuperClocked nabídne v první řadě nereferenční návrh chlazení. Atypicky vypadají dva ventilátory, zakryté plastovou "mřížkou" jen pro efekt a také zadní I/O plech s velikými otvory pro svižný odvod horkého vzduchu (který tudy zřejmě moc neodchází, celý kryt chladiče je jak ementál). Celý pasiv je protknut zřejmě čtyřmi měděnými heatpipe a sedí na něm zmíněné dva nětráky o nespecifikované velikosti i otáčkách. Osobně jsem k překonání dobrého jednoduchého bloku vapor chamber na referenčních kartách trochu skeptický, ale snad nás EVGA překvapí.

Karta nese jádro GF110 s 512 aktivními CUDA jádry a 1536 MB pamětí GDDR5 na 384bitové sběrnici. Takty z základních 772 / 1544 / 4008 mírně stouply na 797 / 1594 / 4050 MHz pro jádro / shadery / paměti efektivně. O velký nárůst se nejedná ale vylepšený chladič snad umožní dobré přetaktování přímo z ruky uživatele.

Na kartě najdete dva porty DVI a jeden konektor mini-HDMI. Pochopitelně podporuje DirectX 11, PhysX, CUDA nebo 3D Vision Surround (alespoň dvě karty). Je možné ji spojit až do třícestného SLI.

  

KL24

EVGA svou kartu s přívlastkem DS SC prodává za $519,99, v přepočtu něco přes 9 tis. Kč.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?