Hlavní navigace

EVGA P67 Classified: potřebujete extrém?

17. 12. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

EVGA možná nebude mít tolik desek jako Asus, MSI nebo Gigabyte, rozhodně ale nezapomene a pro Sandy Bridge přichvátá s pěknou, oprávněně drahou P67 Classified.

„Utajená“ deska je celá v černorudém hávu. K socketu 1155 pro procesory Sandy Bridge, tedy Core i3, i5 a i7 řady 2xxx patří čipset Intel P67 Express. Do procesoru můžete přes dvanáctifázové napájení pouštět energii dvěma (!) osmipiny ATX12V, takže ani o extrémní taktování 32nm čtyřjader se nemusíte vůbec bát, do desky pak vede naležato umístěný ATX 24pin.


Pro paměti DDR3 jsou tu čtyři sloty, pro karty tu je jeden PCI Express 2.0 ×1 a šest PCI Express 2.0 ×16. Na desce je čip Nvidia nForce 200, takže kromě CrossFireX pro až čtyři Radeony deska podporuje i zapojení klidně tři GeForce do SLI. Disky můžete připojit na dva porty SATA 6 Gb/s, příp. na čtyři porty SATA 3 Gb/s. Rozhodně se hodí dvoumístný indikační LED displej.

KL24

Na I/O panelu poznáme osmikanálový zvuk, port pro gigabitový Ethernet, tlačítko pro snadné přemazání paměti CMOS a určitě tam mimo jiné bude několik portů USB 3.0. Cenu EVGA P67 Classified bohužel neznáme, deska bude oficiálně oznámena zřejmě na začátku příštího roku.

Zdroj: TCMagazine

Byl pro vás článek přínosný?