Hlavní navigace

EVGA připravuje GeForce GTX 780 a GTX 770 ze série Classfied

7. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Podrobných informací zatím mnoho není, ale EVGA uvolnila první fotografie obou karet. Obě připravované karty se zařadí do exkluzivní série modelů Classified a jsou osazeny novou verzí dvouslotového chladiče ACX.  Minimálně GTX 780 bude připravena ve chvíli, kdy Nvidia povolí vlastní design karet GTX Titan s GK110.

EVGA GeForce GTX 780 ClassfiedEVGA GeForce GTX 770 Classfied
EVGA GeForce GTX 780 Classfieda EVGA GeForce GTX 770 Classfied

Jak se zdá ze snímků, na nichž jsou vyfoceny zadní strany tištěných spojů obou karet, oba modely budou napájeny dvěma 8pinovými konektory a budou využívat 14fázovou napájecí kaskádu. Z těchto fotografií je také patrné, že karty budou o několik centimetrů širší oproti běžným modelům se standardní šířkou. Je to nejspíš způsobeno návrhem napájecí kaskády a pravděpodobně to pomůže také chladiči k lepším výkonům – plocha žebrování bude o něco větší. Otázkou je, jestli se s tím ventilátory adekvátně poperou a dokážou tuto výhodu zužitkovat.

EVGA GeForce GTX 780 ClassfiedEVGA GeForce GTX 770 Classfied
EVGA GeForce GTX 780 Classfied aEVGA GeForce GTX 770 Classfied

Zatím nejsou správy o taktech ani datu uvedení GTX 780 a GTX 770 Classified. Cena je také obestřena tajemstvím, ale u GTX 780 Classified s jistotou překročí hranici 16 000 Kč, za kterou se prodává verze SuperClocked ACX, jež je vybavena starším modelem tohoto chladiče. U GTX 770 Classified by se cena měla přehoupnout přes 11 000 Kč.

 

MMF24

Zajímavé je také to, že backplate bude zřejmě výsadou majitelů karet, kteří si je zaregistrují na stránkách EVGA. Web Real World Labs totiž píše, že poté, co si kartu zaregistrujete, vám EVGA backplate zašle.

Zdroj: TechPowerUp!