Hlavní navigace

Evropský parlament spustí internetovou hru za 7 milionů korun

19. 8. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Se sociální RPG hrou Citzalia se budeme moci vypravit do útrob politického a byrokratického molochu Evropské unie. Parlament totiž pověřil ESN (European Service Network), aby vytvořil hru, která má přiblížit dění v Evropě svým občanům. V Citzalii můžete ovládat jednu z postav (europoslanec, novinář, student) a bloudit po věrných kulisách budov v Bruselu, Lucemburku a Štrasburku.

3D svět má být podobný známému Second Life, postavičky ale jakoby z Lega vypadly. V závislosti na vaší postavě budete plnit rozdílné questy (chodit na jednání, psát články, navrhovat zákony…) a zapojíte se do virtuálního života.

Citzalia ještě není dokončena, vývoj bude stát minimálně 275 000 eur a bruselští úředníci věří v její v úspěch. Chtějí ze hry vytvořit fungující platformu, kde se budou probírat skutečná a závažná témata, která mohou ziniciovat reakci ve skutečném světě. Jeden z autorů dokonce tvrdí, že zkoušejí něco nového, co tady ještě nebylo, a neví jak dlouho bude žít Facebook.

Najdou se také kritici, kteří mluví o zbytečně vyhozených penězích daňových poplatníků. Účinnější formou komunikace parlamentu s občany by zřejmě byly specializované webové stránky než nákladná hra.

Co vy, zahodíte Facebook a zahrajete si na úředního šimla? Hra by měla být spuštěna ke konci roku.

Zdroj: Euractiv (via Finanční noviny)

Autor článku