Hlavní navigace

Exkluzivní první pohled na nový MSI Wind 120

22. 1. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

První pohled na MSI Wind 120

Klávesnice je standardní, stejně jako u předchozího modelu patří k nejlepším mezi mininotebooky. To se bohužel nedá říct o touchpadu, jehož kovová tlačítka byla velmi nepřesná. Doufejme, že to byl jen neduh předprodukčního vzorku.

Co se týče hardwarové výbavy a konektorů téměř vše bylo naprosto standardní. Procesor Intel Atom (N270) doplnil jeden gigabajt paměti a 160GB disk, standardní 10" displej má rozlišení 1 024 × 600. Na desce oproti předchůdci chybí další slot pro paměť, což znemožňuje případné rozšíření paměti. Bohatě to však vynahrazuje mini PCI-E slot. Do toho můžete zapojit SSD disk, případně další příslušenství, v případě testovaného kusu v něm byl dokonce 3G modul od firmy Ericsson. Modely s 3G i bez něj by se co nevidět měly objevit na českém trhu.

Internet přes sítě třetí generace funguje zhruba tak, jak jsme očekávali. Nejedná se o žádnou bleskovou rychlost, poskytne vám však konektivitu v podstatě kdekoli. Na notebooku jsme našli obslužnou utilitu přímo od Ericssonu, ta si vyžádá PIN pro přístup na SIM kartu, kterou zastrčíte pod baterii, vyhledá sítě a nabídne tlačítko pro připojení. Pokud přejdete z jedné sítě do jiné (např. na cestě z Prahy ztratíte signál UMTS a zbude jen GPRS) je nutné znovu stisknout tlačítko Connect (připojit).

Tuto skutečnost, stejně jako fakt, že aplikace nejde minimalizovat do systémové lišty vpravo a pořád musí otravně viset na ploše nebo v hlavním panelu snad ve finální verzi bude opravena. Velmi se nám líbila možnost přepínat mezi Wi-Fi a 3G modulem jednoduchou klávesovou zkratkou, bude však nutné také doladit kompatibilitu ovladačů těchto dvou bezdrátových připojení. Po probuzení z režimu spánku bylo občas nutné Wi-Fi přepnout na 3G a zpět, aby bylo možné rozpoznat bezdrátové sítě.

Zajímavostí u tohoto ostře řezaného elegána byla také baterie, která byla na rozdíl od Windu U100 6ti článková. Kvůli tomu baterie baterie z těla přístroje vyčnívá, což umožňuje pohodlnějí psaní a lepší chlazení. Potencionálně to mohlo odstranit také problematický fakt, že předchozí model měl tendenci se převažovat dozadu ve směru "za víkem". Jenže kvůli tvaru výstupku baterie, který se nachází ještě před těžištěm se nový model převažuje ještě víc. Baterie však zvýší výdrž stroje zhruba o třetinu a to je velké plus.

 

MSI Wind 120

Cena prozatím nestanovena
Zdroj MSI (www.msi.eu/cz)
  
Redakce při testovaní notebooků používá paměťové produkty od společnosti Kingston.
 

Specifikace

 Procesor Intel Atom N270 (1,6 GHz)
 Operační paměť (vestavěná) 1 GB
 Operační paměť (rozšiřitelná do) 1 GB
 Pevný disk (velikost) 120 GB
 Pevný disk (rychlost) 5 400 ot./min
 Pevný disk (typ připojení) SATA
 Optická mechanika (typ) není
 Optická mechanika (rychlost) není
 Velikost displeje (palců) 10
 Rozlišení displeje (bodů) 1 024 x 600
 Grafická karta Intel GMA950
 Grafická paměť sdílená
 Wi-Fi b/g/n
 Bluetooth 2.0
 Mobilní komunikace 3G
 Operační systém Windows XP Home UPLC
 Porty (s výjimkou USB) 1x RJ45, 1x D-Sub, 2x audio
 Počet USB portů 3
 Slot pro karty 1x čtečka SD karet
 Rozměry 260 x 180 x 19-31 mm
 Hmotnost 1,2 kg (bez napájecího zdroje)

Kompletní fotogalerie

MMF24