Hlavní navigace

Experiment pro Chrome: procházejte sny pomocí gest snímaných kamerou

20. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ve spolupráci se skupinou Cirque du Soleil a Subatomic Systems dal Google vzniknout dalšímu velice zajímavému experimentu, který ukazuje využití moderních webových technologií v praxi. Tentokrát dostáváte šanci proniknout do snového světa, který poněkud netradičně můžete projít pomocí gest. Prakticky vám stačí jakékoli zařízení s kamerou. Zkoušeli jsme obyčejný notebook s nepříliš dobrou webkamerou a dočkali jsme se slušných výsledků. Kdybyste kameru neměli po ruce, nevadí, tento interaktivní sen si projdete i s myší, jen to nebude tak pohodlné a zábavné.

Slova Movi.Kanti.Revo pochází z esperanta, znamenají pohyb, zpěv a snění. Proto název vystihuje experiment dobře. Za snímáním pohybu z kamery stojí WebRTC, o kterém se zmiňujeme docela často. Prohlížeč se vás dotáže, zda může využít kameru. S webovým výstřelkem byste neměli mít problém v jiných prohlížečích, které WebRTC podporují. Díky němu lze používat kameru a mikrofon přímo, bez dodatečné instalace zásuvných modulů nebo jiného softwaru.

 

Vlastně tak ani příliš nezáleží na tom, jestli si Movi.Kanti.Revo pustíte v prohlížeči na počítači, nebo raději na tabletu či mobilním telefonu. Projekt najdete na adrese www.movikantirevo.com.

Zdroj: Google Chrome Blog