Hlavní navigace

Názor k článku Experimenty pro Chrome: nezávazné testování nebo řazení aplikací do složek od biely kralik - Neřekl bych, že Atom je obchodní značka se...

  • 27. 5. 2013 9:44

    biely kralik (neregistrovaný)

    Neřekl bych, že Atom je obchodní značka se špatnou pověstí (možná jen u lidí, kteří nepochopili jeho zaměření) - kdyžtak mě poučte, co na něm bylo tak katastrofálního? Celeron už by měl přesídlit z nabídky klasického desktopu na BGA do malých zařízení (mít ATX bednu a v ní Celeron???), což už Intel krapet naznačil s NUC - tady by se čtyřjádro (pokud se nepletu teď je tam dvoujádrový, stejně taktovaný) šiklo.


    Když tomu dám více prostoru... Je to právě cca 24hodin, co se na mě obrátil jistý příslušník rodiny s tím, že chce jít do levného ATX desktopu a jeho návrh zněl Celeron/A4 - jsem málem upadnul. Myslím že by se producenti měli více věnovat akurátnímu zaměření svých produktů - pak to vede k mýlkám a katastrofám (děsivá představa, ta výše popsaná, no ne?). Vzhledem k pokračující miniaturizaci a s ní spojenému slučování platforem, je zcela pochopitelné, že se Celeron přesune na max. miniITX, Atom na mobilní/ultramini segment a ATX bude Pentium (rozumné minimum).