Hlavní navigace

Experimenty ve Chrome Web Labs: spolupráce na produkci živé hudby či teleportace

25. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft není jediný, kdo často zdůrazňuje a propaguje podporu webových standardů ve svém prohlížeči. Google se také každou chvíli objeví s novou dávkou experimentů, které mají okno Chromu pořádně rozhýbat, obvykle při tom potrápí i grafickou kartu, procesor a vůbec tak nějak všechny komponenty, co mohou. Pětice zajímavých pokusů má našlápnuto opravdu slušně. Důležitým prvkem se tentokrát stává spolupráce. V prvním experimentu vytváříte muziku, hrajete ale se svými internetovými spoluhráči.

A co víc, hrajete na reálné nástroje v muzeu v Londýně (Science Museum), takže živí návštěvníci zde poslouchají tóny od lidí z internetu. Musí být ale otevřeno, jinak hrajete maximálně hlídačům. Tomuhle každopádně říkáme pořádné technologické demo! V Internet Exploreru se dozvíte, že nepodporuje WebGL. Ve Firefoxu se grafika hýbe hezky, funguje i další zásadní prvek, a sice ozvučení. Pokud Chrome nemáte, buď jak buď vám bude na webu www.chromeweblab.com nabídnuto ke stažení.

 

Asi vám došlo, jak je tomu s dalšími čtyřmi experimenty ve webové laboratoři. Skoro ve všech případech jde o interakci s fyzickou instalací ve zmíněném muzeu, odtud ostatně můžete experimenty ovládat zrovna tak. Hudební nástroje představují jeden příklad, jindy se můžete nechat vyfotit. Když budete mít štěstí, vaše tvář bude ten den otisknuta do písku. Se snímáním vám ale pomůže Flash Player. Až na tuto výjimku je Chrome Web Lab postavena na nejmodernějších webových technologiích.

KL24

Zdroj: Official Google Blog

Byl pro vás článek přínosný?