Hlavní navigace

Extra-hardcore na Invexu (LN2)

3. 10. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Generálka na naši akci s tekutým dusíkem na Invexu/Digitexu přinesla první výsledky a také úsměvné fotografie. Začneme ale tím čistě hardwarovým, tentokrát už jsme v laboratoři Linde šli s dusíkem na jistotu a procesor Intel Core 2 Extreme si v desce Asus Rampage Extreme (X48) pobrukoval při teplotě kolem minus 80 stupňů Celsia. Hned s prvním kusem procesoru se nám podařil úspěšný POST na 5,56 GHz při 1,83 V, stabilní frekvence by ležela asi o něco níže.

Na čtyřjádrový procesor to určitě není špatné, ale směřujeme (doufejme) podstatně výš, na svou šanci čeká další QX9650 a ještě dva QX9770. S dvoujádry se pak dostaneme určitě výše. Ve středu a čtvrtek nás uvidíte v silnější sestavě: budeme se snažit nejen o co nejvyšší frekvenci procesoru, ale s deskou Asus Striker II Extreme a třemi GeForce GTX 280 SLI budeme pokoušet nějaká ta líbivá čísla v 3DMark Vantage. Na obrazovku přenášená vystoupení s tekutým dusíkem budou v pavilonu C (WGT) vždy v 11:00 a v 15:00 (v pondělí pak jen v 15:30). První nádobu s dusíkem jsme z Linde na rozehřátí celé akce už přivezli, plnění proběhlo pod odborným a laskavým vedením pana Šturmy:

MMF24

Dostavěli jsme i počítač umístěný v akváriu, procesor Intel Core 2 Duo, základní deska Asus P5K-E (Intel P35) a další komponenty už spolu s nevodivým křemičitým pískem a nějakou tou akvarijní rostlinu čekají na zatopení. Nvidia nám potvrdila, že na svůj stánek s Ubisoftem exkluzivně domluvila plnou verzi Far Cry 2, pro výstavku grafických karet už jsou hotové štítky, určitě tedy nesmíte minout pavilon C s celou akcí WGT.

Velmi zajímavý demopočítač s nejnovějšími komponentami Gigabyte (například dvěma přetaktovanými Radeony HD 4850 1GB v CrossFire) najdete ale u hlavního stánku Extra Publishingu v pavilonu B (hned vedle Apple). Tam vás čeká i osvěžení v podobě točeného piva a zajímavý program přednášek HD Live od redaktorů časopisu Extra PC. Příští týden v Brně!

Autor článku