Hlavní navigace

ExtraFail (prosinec): výběr těch největších průšvihů a úspěchů v IT

17. 12. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

 

win

Čínský Android podle našich představ

Čína a originální inovace? Ano: první je otočný fotoaparát, takže můžete využít kvalitní 13Mpx snímač i zepředu a vyfotit sami sebe. Druhou inovací je touchpad na zadním krytu, který nás sice zaujal méně, ale to nevadí, protože třetí novinkou je ofi ciálně nainstalovaný Android 4.2 CyanogenMod, tedy to nejlepší, co můžete mít. V balení bude ještě navíc klíčenka, kterou si můžete založený telefon i prozvonit. „Vlajkové lodi“ velkých výrobců nás poslední dobou zklamávají, zato téměř šestipalcová novinka Oppo N1 způsobuje wow efekt.

 

fail

Zrušení ultrabooků?

o2

Tenké a současně výkonné notebooky se málo prodávají. Podle neověřených zpráv proto prý Intel uvažuje o jejich nahrazení konvertibilními zařízeními typu dva v jednom, tedy s oddělitelným displejem, který půjde používat jako tablet. To se nám příliš nelíbí, klasická konstrukce je pevnější i lehčí a za problémy s ultrabooky můžou kromě vyšší ceny spíše chyby (které nacházíme v recenzích). Tu něco vrže, tam je špatný touchpad či mizerný displej… Konvertibly jsou jako hračky určitě zajímavé, ale neberte nám ultrabooky.


winNa kafe do Alzy

Největší český e-shop s počítači možná nemá úplně nejnižší ceny a zelený mimozemšťan vás může občas štvát,
zato se do něj dá pohodlně přihlásit přes Google+. Nás ale zaujalo něco úplně jiného – do holešovické Alzy se totiž už
delší dobu vyplatí zajít jen tak, na kafe. Osahat si nové notebooky, které jsme vychválili v recenzi, ale pak hned na
espresso nebo fl at white. Čepují tady Doubleshot, na tajno jsme jej ochutnali a moc chválíme.

 

 

win

GeForce PC

Nvidia věří v nový typ malých herních počítačů. GeForce Experience za vás vyřeší veškeré nastavování detailů,
antialiasingu a řadu jiných, již složitějších nastavení, při zachování plynulosti. Chová se jako nadstavba pro spouštění
her a podle ohlasů ze zahraničních testů funguje opravdu spolehlivě. Má ambice stát se synonymem herní mašiny při zachování výhod počítače. Desktopy se po delší době mění k lepšímu, stačil přitom nápad a jedna aplikace.

 

fail

Čas odejít

Facebook chystá nové podmínky, podle kterých bude moci zpeněžit všechny vaše fotografi e i statusy a prodat je třetím
stranám. Týká se to i vaší profilové fotografi e a jména. Jediným řešením bude smazání všech fotografi í, ale ne běžným
způsobem. Jak již víme, Facebook si vaše fotografi e nechává i po vašem smazání. Nikdy nebyl důvod mít Facebook jako úložiště fotografi í, přesto jej tak řada lidí používá. Navíc se teď chystá sledování pohybu kurzoru vaší myši. Přečtěte si znovu tento příspěvek – je vůbec nějaký důvod, proč na takové síti stále jste?

 

MMF24

winNejlepší pro iPad

Prohlížeč Opera se na desktopu stále potácí mezi zastaralou verzí 12 a nedodělanou novou Operou bez kruciálních
funkcí. Mezitím se ale norským vývojářům podařilo vytvořit kvalitní novinku – Opera Coast, který už možná chvíli používáte. Nemá žádné lišty a lze jej plně ovládat gesty, přičemž jednodušší už to být nemohlo. Během vyhledávání funguje grafi cký našeptávač s nalezenými weby, který umožňuje rychlý přechod na Google. O staré otevřené taby se
také nemusíte starat, Opera pozná, kdy je má zavřít. Coast je super prohlížeč pro iPad, stále však čekáme na
desktop…

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.