Hlavní navigace

EzChrome je klon Chromecastu. Do ČR si jej můžete nechat poslat jen za 550 Kč

10. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínští výrobci nekopírují jen iPhony nebo Samsung, ale také laciné produkty jako Chromecast. Ten v USA stojí jen 35 dolarů, ale Číňani vyrobili jeho klon, který seženete za méně než 30 dolarů. EzChrome EzCast M2 nabízí obchod Aliexpress jen za 26,87 dolaru i s poštovným zdarma. Protože hodnota nepřesahuje 22 eur, nemusíte platit ani DPH, konečná cena bude necelých 550 Kč.

EzCast je klon Chromecastu
EzChome je klon Chromecastu

EzChrome je klonem Chromecastu jen po vizuální stránce. Dongle stejně vypadá a znásilnil i známé logo Chromu. Funguje ale na jiném principu. Nevyužívá protokol Chromecastu, zato však umí zachytávat DLNA streamy, podporuje jablečný AirPlay nebo zrcadlení přes Miracast, který funguje například na všech Androidech 4.2+. Pomocí aplikace EzCast, která je dostupná pro Windows, OS X, Android a iOS, umí do televizoru streamovat lokální nebo vzdálené soubory.

 

Uživatelé si EzChrome podle prvních minirecenzí hodně chválí. Za tu cenu mu odpustí i fakt, že používá externí Wi-Fi anténu nebo že aktualizace přístroje musí řešit připojením k USB. V čínských e-shopech najdete i podobná zařízení, stačí hledat klíčové slovo „EzCast“.

Zdroj: Liliputing