Hlavní navigace

F1A75-I Deluxe: mini-ITX pro Llano s bohatou výbavou od Asusu

3. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Hledáte-li vhodnou základní desku do vaše miniaturního HTPC (Home Theatre PC), mohla by vás zajímat nová Asus F1A75-I Deluxe. Jedná se o základní desku formátu mini-ITX určenou pro APU AMD z rodiny Llano. Jednu takovou základní desku už představila společnost Gigabyte a jmenuje se A75N-USB3.

Asus F1A75-I Deluxe

Asus F1A75-I Deluxe je vybavena trochu nadstandardně, tudíž u ní najdete WiFi modul, nebo třeba i bohatý zadní I/O panel. Ten obsahuje celou řadu rozhraní od PS2, přes USB 2.0, USB 3.0 či ethernet, až po eSATA, výstupy zvukového kodeku a výstupy integrovaného grafického jádra. Těmi výrobce rozhodně nešetřil a kromě běžných DVI a HDMI osadil i DisplayPort. To ale není vše. Pro bezdrátové přenosy je zde bluetooth adaptér a dva WiFi konektory pro antény. Záhadné tlačítko je zřejmě pro vymazání nastavení UEFI. Jeho smysl mi však v případě této základní desky trochu uniká.

Asus F1A75-I Deluxe

Operační paměť o maximální frekvenci 1866 MHz lze osadit do dvou slotů DDR3 nacházejících se u pravé hrany. Pevné disky, mechaniky, SSD, jednoduše všechna zařízení se SATA připojením lze zapojit do čtyřech SATA 6 Gb/s konektorů. V případě, že by vám nestačilo integrované grafické jádro Radeon HD 6530D či HD 6550D, je možné přidat dedikovanou grafickou kartu. K „procesorům“ o výkonu Athlonu II X4 tedy můžete zapojit jakoukoliv vám vyhovující grafickou kartu.

Asus F1A75-I Deluxe

Chladič čipsetu nijak rozměrně nevypadá, ale věřme, že v Asusu ví, co dělají a tohle chlazení bude stačit. Jako všechny nejnovější základní desky Asus, i F1A75-I Deluxe má UEFI místo klasického BIOSu.

KL24

Dostupná by měla být snad již brzy a zatím to vypadá, že se cena bude pohybovat okolo 2200–2800 Kč. Na přesnou cenu si budeme muset počkat.

Zdroj: techPowerUp!

Byl pro vás článek přínosný?