Hlavní navigace

Facebook beta pro Windows Phone 7 přijde v srpnu. Microsoft zkouší nové funkce

22. 8. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Předně si řekněme, že betaverze Facebooku pro Windows Phone 8 byla obohacena o nové funkce. Microsoft zkouší, jak základní úlohy jako přidávání statusů nebo fotografií zjednodušit. Mezi zdí a záhlavím se proto objevila trojice tlačítek, které vám tyto úlohy přiblíží doslova na dotek. (Třetí z nich se týká zaznamenávání aktuální polohy.) Jak ale budete procházet starší příspěvky, lišta se ztratí.

 

Na scéně se znovu objeví ve chvíli, kdy se posunete o kousek směrem nahoru. Proto můžete aktualizovat status, kdykoli si vzpomenete. Osobně se domnívám, že si stejně raději vyberete integrované řešení a status napíšete v uzlu Já, rozhodnutí ale ponechám na vás. Dále se pod novou lištou usídlila šipečka pro přechod na začátek proudu novinek. To se hodí, když procházíte velmi staré příspěvky – jako mávnutím kouzelného proutku se pak okamžitě přenesete zpět nahoru.

Tip: Překopaný Facebook pro Windows Phone je nyní k dispozici pro všechny

Když aplikace načte čerstvé příspěvky, ukáže se počet v šipce. Ovšem nezobrazí se ihned jako dříve. Na šipku musíte klepnout. První dojmy z testování z mé strany úplně pozitivní nejsou, nástrojová lišta spíše obtěžuje, aniž bych ji hodlal záměrně vyvolat. Zkoušeli jste tyto novinky? Vyhovují vám? Výčet nicméně ještě nekončí. Svým přátelům konečně můžete posílat fotografie ve zprávách.

Nástrojová lišta a šipka s počtem nových příspěvků Ke zprávě nyní připojíte až pět fotografií
Nástrojová lišta a šipka s počtem nových příspěvků | Ke zprávě nyní připojíte až pět fotografií

CS24

Redmondští nám dále usnadnili nahrávání více fotek do alb, ukládání a sdílení snímků a označování osob. Na závěr máme dobrou zprávu pro majitele zařízení s Windows Phone 7. Microsoft na ně nezapomněl, betaverze Facebooku bude na starších zařízeních dostupná ještě v srpnu. Potvrdil to Joe Belfiore na svém Twitteru. Musíte uznat, že aspoň v některých oblastech se společnost docela snaží.

Zdroj: @joebelfiore