Hlavní navigace

Facebook Beta pro Windows Phone zkouší nový elegantní kabátek a nahrávání videí

17. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to skoro rok, co Microsoft překopal Facebook pro Windows Phone. Předchozí klient byl vyvedený ve stylu Metra, zatímco nový se sjednotil s verzemi pro ostatní operační systémy (a také méně plýtval místem). I tento kabátek pro vás už bude minulostí, pakliže zkusíte nejčerstvější Facebook Beta pro Windows Phone.

Opět se prakticky především dorovnává verzím pro ostatní platformy, které si nový kabátek oblékly už před časem. Nyní se pohybem do strany postupně navigujete z přehledu novinek do žádostí o přátelství, zpráv, notifikací, hlavní nabídky a na závěr do lišty s chatem. Jak upozornil Paul Thurrott, vývojový tým dodržel sliby a fotky v časové ose se zobrazují v plné šíři obrazovky.

Navíc pod snímkem uvidíte komentáře. Dříve jste se museli přepnout do speciální sekce s komentáři, přičemž obrázek vidět nebyl. To byla upřímně otrava a zdržovačka. Pro pořádek dodávám, že i teď musíte zmáčknout tlačítko pro zobrazení komentářů, jenže fotku nadále vidíte a přepnutí probíhá opravdu rychle. Kromě vzhledu vývojáři aplikaci doplnili novými funkcemi.

 

Třikrát hurá, nyní na Facebook kromě fotek nahrajete i video. Všimnete si též naprostých drobností, např. názorné ukázky toho, jaké notifikace si vybíráte. Neuniklo mi, že kontakty na hlavní obrazovce, u nichž používám jejich profilovou fotografii z Facebooku, měly fotku staženou ve velice nízké kvalitě.

Až po klepnutí na kontakt se stáhl obrázek v pořádném rozlišení, hodném roku 2014. Může jít o chybu, nebo naopak o způsob, jak ušetřit data a paměť telefonu. Velkou část synchronizovaných kontaktů stejně prostě nepoužíváte. Jako obvykle jsme se dočkali optimalizací pro plynulejší běh a rychlejší odezvu.

MMF24

Betaverze Facebooku je dostupná uživatelům Windows Phone 8 a 8.1. Na novější z obou verzí už naplno využívá možností integrace se systémem. Stávající stabilní Facebook ve Windows Phone Store nese číslo verze 8.1, beta pak 8.3.

via SuperSite for Windows