Hlavní navigace

Facebook dočasné příspěvky okopírované od Snapchatu oficiálně přidává také do WhatsAppu

21. 2. 2017

Sdílet

Zdroj: Redakce

K tomu, jak úspěšně Facebook zkopíroval dočasné příspěvky od Snapchatu, jsem již pár řádků napsal. Facebook je jako první zavedl v Instagramu, v prosinci pak v Messengeru. Je únor a Facebook uvádí dočasné příspěvky také ve WhatsAppu. Tento samostatně stojící komunikátor, který byl oficiálně samostatný až do února 2014, kdy jej převzal Facebook, je tedy třetí službou Facebooku v pořadí se zmíněnou funkcí. Shodou okolností to bylo také v únoru, ale roku 2009, kdy byly napsány první řádky kódu budoucího slavného komunikátoru. Původním nápadem podle Jana Kouma bylo vytvořit aplikaci, skrze kterou dáte známým vědět, co děláte. To tedy implikuje použití nepřímé formy komunikace ve srovnání s chaty. Teprve teď je tak navázáno na původní myšlenku.

MMF24

I dočasné příspěvky cílené na kontakty jsou šifrovány tzv. end-to-end. Mizí po 24 hodinách.

Oproti původním textovým stavovým zprávám nabídne novinka vkládání obrázků či videí, přičemž bude možné do nich kreslit, přidávat různé samolepky nebo vkládat textové vzkazy.

Facebook dočasné příspěvky pojmenoval již jako Instagram Stories v případě Instagramu a Messenger Day v případě Messengeru. Stejná funkce se ve WhatsAppu nazývá WhatsApp Status. (Nakonec nás čeká ještě Facebook Stories.) Nasazení nové verze komunikátoru můžeme několik dní trvat.

WhatsApp Status WhatsApp Status (Foto: Facebook)