Hlavní navigace

Facebook končí s verzí Lite

20. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Provozovatelé nejznámější sociální služby na světě, populárního Facebooku, se rozhodli ukončit provoz jeho méně vybavené verze známé pod označením Facebook Lite, která byla primárně určena pro uživatele netoužící po všech standardně dostupných službách.

Facebook Lite byl internetové veřejnosti poprvé oficiálně představen v září minulého roku a stal se ihned atraktivní volbou pro všechny osoby s pomalejším připojením. Jistou oblibu si bezesporu získal i mezi začátečníky a osobami, které preferují na webech nepřeplácané rozhraní.

Připomínáme pro zajímavost, že verze Lite zvládala v základu vše, co ta plnohodnotná - psaní na zeď, budování seznamu přátel, posílání zpráv i sdílení snímků a videí. Přitom všem ale verze Lite ignorovala téměř půl milionu aplikací, jež se během let na Facebooku nastřádaly.

Facebook Lite, zdroj: Mashable

Důvod, proč došlo ke zrušení, je zřejmě velmi prostý. Majitelé patrně dospěli na základě statistik k závěru (více než 70 % uživatel běžného Facebooku věnuje měsíčně aspoň chvíli svého času minimálně jedné aplikaci), že používání aplikací zde bude trpět, čímž pro "velký" Facebook vzniká škoda.

KL24

Ve stručném oznámení informujícím o uzavření služby Facebook Lite zástupci webu každopádně nijak nezdůvodnili, proč se takto rozhodli. Prostor ke spekulacím tak zůstává volný.

Zdroj: Computer World

Byl pro vás článek přínosný?