Hlavní navigace

Facebook kvůli nahotě zakázal reklamu na český smartphone Aligator. Podívejte se proč

26. 2. 2020

Sdílet

Facebook zakázal reklamu na český smartphone Aligator. Ne však kvůli seniorskému telefonu, který používá Miloš Zeman, ale pro zobrazení  „nahoty“ a „příliš velkou plochu odhalené kůže“.

Aligator propaguje svůj odolný smartphone RX800 ve třech klipech, které pro něj natočil režisér Petr Nosek. „Jdeme s kůží na trh,“ komentoval situaci Michael Krejčí, spolumajitel značky Aligator. „Vždy jsme stáli za svými produkty, ať jsou to mobilní telefony, příslušenství nebo třeba videospot, a budeme za nimi stát i nadále, Facebookům navzdory.“

Facebook píše, že „Reklama nesmí obsahovat fotky nebo video zobrazující nadměrné množství odhalené pokožky nebo nahoty.“ Pro značku Aligator je přehnaná cenzura Facebooku nakonec spíše přínosná, o klipu se bude více mluvit, čehož je důkazem i tato zpráva.

Tip: Aligator není jen mobil pro Zemana. Jak vznikla značka českých seniorských telefonů?

KL24

Jak je vidět Youtube s nasazením problém neměl, ale Facebooku vadila žena ve vaně, byť zahalená pěnou. Nakolik o zákazu rozhodly pouze algoritmy sledující pixely barvy lidské kůže a nakolik odborníci v Bombaji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.