Hlavní navigace

Facebook pořádá 4. dubna nějakou akci s Androidem. Představí nový telefon?

29. 3. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Největší sociální síť chystá na příští čtvrtek akci spojenou s Androidem. Zahraniční redakce obdržely pozvánky s heslem „Come See Our New Home on Android“, tedy „Přijďte se podívat na náš nový domov na Androidu“. Jsou dvě reálné možnosti – přijde nová aplikace, nebo rovnou telefon.

Vzhledem k tomu, že se oficiální aplikace pro Android dočkala velké aktualizace už na sklonku minulého roku, vypadá to na druhou možnost. Mark Zuckerberg v minulosti prohlásil, že telefon s vlastním systémem nechystají, že by to nedávalo smysl. Místo toho se chtějí dostat na všechny telefony, což se mu podařilo i díky integraci v iOS a Windows Phonu.

HTC ChaCha HTC Salsa
HTC ChaCha a Salsa

Delší dobu se však mluví o novém smartphonu HTC Myst, ten prý minulý týden schválila americká Federální obchodní komise. Podle neoficiálních informací dostane 4,3" displej s rozlišením 720 × 1280 px, dvoujádrový procesor Qualcomm MSM8960, 5Mpx foťák, Android 4.1.2 a také podporu sítí LTE.

Facebook už v minulosti s HTC spolupracoval, byly z toho jen dva neúspěšné telefony ChaCha a Salsa. Ty měly předinstalovaný Facebook, k tomu zvláštní tlačítko pro přístup k síti a několik jiných zkratek. Novinka by mohla zajít dál a integraci Facebooku prohloubit. Nedávno například Facebook aktualizoval aplikaci pro Android mimo Play Store, aplikace si update vyžádala sama přímo z vlastních serverů. Navíc v poslední době posílil i Messenger a Facebook testuje VoIP hovory, vzkazy atd. Pokud tedy nový telefon příští týden nepředstaví, bylo by to až moc náhod najednou. 

 

KL24

Zdroj: Engadget

Byl pro vás článek přínosný?