Hlavní navigace

Facebook přidá reklamy i do aplikace pro mobilní telefony

7. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od ledna letošního roku Facebook zobrazuje uživatelům reklamy přímo na zdi. Facebook teď přidá reklamy i do aplikace pro mobilní telefony. Jedná se o logický krok, aplikaci používá stále více lidí a Facebooku se dlouhodobě nedaří na provozu sítě efektivně vydělávat.

Reklamy v mobilu jsou pro Facebook důležité, tím, že v aplikaci zatím žádné nejsou, společnost přichází o velké peníze, které by tak mohla vydělat. Aplikaci v mobilním telefonu pravidelně používá necelá polovina z celkového počtu více než 900 milionů uživatelů a číslo stále roste.

Právě kvůli absenci reklam v mobilu byl Facebook často kritizován ještě v souvislosti se vstupem na burzu, akcie společnosti jsou pro mnohé nezajímavé z důvodu, že Facebook nedokáže efektivně využít potenciálu, který má, pro vydělání více peněz. Přitom průměrný zisk Facebooku na jednoho uživatele za rok je něco málo přes 4 USD.

Zadavatelé reklam si teď můžou určit, jestli se reklamy budou zobrazovat v mobilní aplikaci, v klasickém webovém rozhraní na počítači, nebo všude. Pro webové rozhraní ještě existuje možnost zobrazení reklam v bočním panelu napravo.  

 

Zdroje: Mashable, AllFacebook

Autor článku