Hlavní navigace

Facebook přidal do skupin možnost sdílení souborů, má to ale pár omezení

30. 5. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Skupiny na Facebooku nějakým způsobem používá více než polovina jeho uživatelů. Určitě by si zasloužily více pozornosti ze strany společnosti, ostatní součásti Facebooku jsou vylepšovány častěji. Facebook do Skupin integroval sdílení souborů, pro sdílení dokumentů tedy nemusíte složitě používat řešení třetích stran.

Hlavním omezením je velikost souboru, která nesmí přesáhnout 25 MB. To ale pro většinu lidí nemusí znamenat zásadní problém, jako náhrada za přílohy elektronické pošty může Facebook posloužit dostatečně. Mechanismus sdílení souborů může mít pro Facebook do budoucna velký potenciál, možná se časem můžeme setkat i s přílohami v mailovém účtu, který Facebook každému uživateli poskytuje.

Facebook: sdílení souborů ve skupinách
Sdílení souborů ve skupinách

Bohužel ale vůbec nejde sdílet spustitelné .exe soubory a soubory v hudebních formátech, Facebook se chce pravděpodobně vyhnout problémům s pirátstvím ze strany uživatelů a zároveň chce eliminovat riziko šíření virů a jiného balastu ve spustitelných souborech i přes to, že dlouhodobě spolupracuje s antivirovými společnostmi.

Facebook: sdílení souborů ve skupinách
Neúspěšný pokus o nahrání souboru ve formátu MP3

Možnost sdílet soubory ve skupinách považuji za velký krok vpřed, pomůže to nejen studentům a školákům. Z vlastních zkušeností můžu potvrdit, že sdílení studijních materiálů prostřednictvím odkazů na bezplatné filehostingy, kde se soubory po několika dnech automaticky mažou, je doslova utrpením. Uplatnění si funkce určitě najde i u skupin s jiným zaměřením.

MMF24

 

Zdroje: AllFacebookInsideFacebook