Hlavní navigace

Facebook pro Android umí vytvářet události a na iOS je rychlejší

27. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Samostatná aplikace pro zprávy Messenger se dočkala několika zajímavých vylepšení. Když máte otevřenou nějakou konverzaci a klepnete na jméno adresáta, nově se zobrazí menu, kde je přímý odkaz do aplikace Facebooku pro zobrazení jeho timeline profilu.

V nabídce je i možnost pro přímé volání, pokud má druhá strana na svém facebookovém profilu zveřejněné telefonní číslo. Aplikace by také měla zobrazit, kdy byl kontakt naposledy online, pokud zrovna není dostupný.

Aplikace Messenger už také umí do chatu vkládat smajlíky a obrázky, existuje i volba pro přímé pořízení fotografie. Stále však nebyla opravena nepříjemná chyba, kdy se v chatu u jmen zobrazují velká písmena bez diakritiky.

V aplikaci Facebook pro Android jdou nově jednoduchým způsobem vytvářet události. Kromě toho jde na síť nahrát více obrázků naráz, podobně jako v aplikaci Facebook Camera v iOS. Vývojáři Facebooku zároveň potvrdili, že aktualizovaná verze Facebooku pro Android a iOS bude vycházet pravidelně každých šest týdnů, u iOS to tak bude dvakrát rychleji, než doposud.

Facebook pro iOS je teď mnohem rychlejší, než dřív. Stará aplikace byla napsaná v HTML5 a Facebook mohl síť každý den vylepšovat a upravovat tak, aby uživatelé nemuseli pokaždé stahovat aktualizace. Velmi nepříjemným vedlejším efektem byla mizerná rychlost a časté zasekávání se aplikace.

 

Většina prvků v aplikaci je nově od základů přepsána, vývojáři tvrdí, že většina akcí je teď prováděna více než dvakrát rychleji. Podobné výkonnostní vylepšení by si zasloužila i aplikace pro Android, která je na levnějších telefonech prakticky nepoužitelná.

Aplikace pro iOS kromě výrazného zrychlení přehledně upozorňuje na nové příspěvky a komentáře.

MMF24

Facebook pro mobilní telefony je často kritizovaný i za to, že ani zdaleka neobsahuje veškerou funkcionalitu, kterou nabízí desktopová verze v prohlížeči. Aplikace pro iOS třeba neumí nahrávat více fotek najednou, je nutné použít samostatnou aplikaci Facebooku Camera, i když verze pro Android s tímto nově problém nemá. Mobilní aplikace nedokáže označit lidi v příspěvcích, u příspěvků také chybí tlačítko pro sdílení.

Zdroj: InsideFacebook (1, 2, 3)