Hlavní navigace

Facebook pro Windows 10 Mobile se učí pěkné věci. Už si změníte profilovku

16. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kdo používá Windows 10 Mobile, musí mít radost aspoň z některých aplikací. Facebook pro tuto platformu je mnohem pokročilejší než klient dostupný pro Windows Phone. Aspoň v tuto chvíli je pak nejlepší používat betaverzi Facebooku, která je často aktualizována. Microsoft bohužel nestíhá dodávat aktuální seznamy změn, takže se spoléháme na to, čeho si jako uživatelé sami všimneme.

Jeden uživatel zaznamenal, že je v poslední verzi (10.1.101) možné upravovat vlastní stavové zprávy, dále si už v aplikaci upravíte profilovou fotografii nebo obrázek v záhlaví profilu. Konečně je také možné odpovídat na komentáře přímo ve vlákně. Mimochodem, i na starém low-endovém telefonu Lumia 520 běhá klient překvapivě svižně. To už je vlastní zkušenost.

 

Spekulovali jsme o původu nového klienta. Říkalo se, že se jedná o port aplikace z iOS, ale podle našeho oblíbeného vývojáře Rudy Huyna Microsoft využívá projekt Osmeta, který pochází ze startupu koupeného před dvěma roky. Poskytuje nástroje, díky nimž je teoreticky možné mít část kódu stejnou pro všechny platformy. Buď jak buď, Facebook pro Windows 10 tedy nebyl stvořen na zelené louce. Víc nevíme.

Už si změníte profilovou fotografii i tapetu v záhlaví
Už si změníte profilovou fotografii i tapetu v záhlaví

Zdroj: Windows Central
@RudyHuyn via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?