Hlavní navigace

Facebook Questions (Otázky) už brzy

30. 3. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přátelé jsou nejčastěji nejlepší zdroj informací, když chcete zkoušet nové věci. Kam bych měl jít na večeři? Kde si mám koupit nové auto? Jakou hudbu mám poslouchat? Takové otázky často kolují Facebookem. Přátelé znají váš vkus, tak vám také mohou dobře poradit. Stejně jako mnoho výrobků Facebooku i Otázky vznikly nečekaným způsobem.

Vše začalo tím, že si vývojáři těchto funkcí všimli, že lidé na Facebooku napíší status jako otázku a stále aktualizují stránku čekajíce na odpověď. Vývojáři tedy začali přemýšlet, jak to lidem usnadnit. Přes léto začali testovat Otázky pouze s malou skupinou lidí. Nyní začínají funkci rozšiřovat mezi všechny ostatní.

Facebook QuestionsFacebook Questions

Všimli jste si, že lidé často žádají o názory, jako například: „Jaké jsou vaše oblíbené restaurace?“ nebo „Jaký byl váš nejoblíbenější film, když jste byli malí?“ Pro většinu těchto otázek nebyli odborníci nejlepším zdrojem pro radu. Odpovědi na Otázky jsou smysluplné, zajímavé, protože vaši přátelé vás dobře znají.

Cílem vývojářů bylo, aby se na vaše otázky dalo rychleji a snadněji odpovědět.  S aktualizovanými Otázkami můžete buď jedním kliknutím souhlasit, nebo můžete jednoduše přidat vlastní názor. Pomůže to i dalším lidem, kteří vám na otázku zodpověděli. Vývojářům to také pomáhá získat vaše nejpopulárnější odpovědi.

Otázky budou dostupné pro širší síť lidí. Když nyní vaši přátelé odpoví na otázku, jejich přátelé mohou odpovědět také. Pro více neobvyklé otázky můžete získat radu od širší skupiny lidí. Důležitou věcí je, že vám se na prvním místě zobrazí odpovědi přátel a po kliknutí na „další“ uvidíte i ostatní názory a odpovědi.

KL24

Otázky budou brzy dostupné všem uživatelům. Dostupnost zatím můžete otestovat zde.

Zdroj: Facebook

Byl pro vás článek přínosný?